Hasan Hüseyin Halisdemir'in Selamina Arnavutköy'de Coskuyla Karsilik Verildi

15 Temmuz hain darbe girisiminin 5’inci yildönümü dolayisiyla yola çikan ve ugradiklari 8 ilden toprak alarak Sehit Ömer Halisdemir’in kabrine pedal çeviren 25 profesyonel sporcu, dönüslerinde Arnavutköy’de coskuyla karsilandi. Sehit Halisdemir’in babasi Hasan Hüseyin Halisdemir’in Arnavutköylülere selam yolladigi videonun izlendigi esnada, duygu dolu anlar yasandi.



15 Temmuz hain darbe girisiminin yildönümü dolayisiyla Arnavutköy Belediyesi bir dizi etkinlik düzenledi.

Arnavutköy 15 Temmuz Sehitler Meydani’nda düzenlenen programda, geçtigimiz günlerde Arnavutköy’den yola çikan ve 8 ile ugrayarak, almis olduklari topraklari 15 Temmuz sehidi Ömer Halisdemir’in kabrine ulastiran 25 profesyonel bisiklet sporcusu karsilandi. Sehidin kabrinden gelen sporcular Arnavutköylüler tarafindan coskuyla karsilanirken, sporculara Arnavutköy Kaymakami Ahmet Odabas, Arnavutköy Ilçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Arnavutköy Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci ve diger protokol üyeleri tarafindan plaket takdim edildi. Programda, sehit babasi Hasan Hüseyin Halisdemir’in Arnavutköy’den yola çikan sporcular ve Arnavutköy halki için yolladigi video mesaj izlenirken ise duygu dolu anlar yasandi.

"O ruhu bize tekrar yansittilar"

Programda konusan Arnavutköy Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci, “Sporcularimiz Arnavutköy’den baslayarak sembol sehidimiz Ömer Halisdemir’in kabrine yolculuk ettiler. O ruhu bize tekrar yansittilar ve her yil olduklari gibi ugradiklari illerden aldiklari topraklari saygi niyetinde sehidimizin kabrine ulastirdilar. Sehidimizin babasi bize mesaj yolu ile selam yollamis ellerinden öpüyoruz ve sehidimizin aziz hatirasini ömürler boyu tasimayi hedefliyoruz” seklinde konustu.



9 Temmuz’da yola çiktiklarini söyleyen sporcu Sadullah Albayrak, “6 gün boyunca bin 200 kilometre pedal çevirdik. Mutluyuz, gururluyuz. 15 Temmuz hain darbe girisimini unutturmamak adina böyle bir projeye dahil olduk” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA