Eskisehir'de 15 Temmuz Yil Dönümü Etkinligi

Eskisehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle anma programi gerçeklestirildi.

Eskisehir'de 15 Temmuz Yil Dönümü Etkinligi


Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde silahli darbe girisiminin Türk milleti tarafindan bozguna ugratilmasinin 5’inci yil dönümü nedeniyle, Eskisehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programi gerçeklestirildi.

Cumhurbaskanligi himayesinde Eskisehir Valiligi tarafindan düzenlenen program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Istiklal Marsi’nin ardindan Eskisehir Mehteran Takimi, gösteri gerçeklestirdi. Meydani hinca hinç dolduran vatandaslara 15 Temmuz hain darbe girisiminde yasananlari hatirlatan görseller, Galata Kulesi’ne yansitilan isik gösterisi ve New York Times Meydani’ndaki led ekranlara yansitilan “Demokrasi Zaferi”, “Türkiye Geçilmez” yazilari izletildi. Ardindan Il Müftülügü görevlileri tarafindan Kur’an-i Kerim tilaveti okundu. Vatandaslar, kurulan dev ekranda Cumhurbaskani Erdogan’in Istanbul’da düzenlenen konusmasini da canli olarak takip etti.

“Aydinlik gelecegimize yürüyüsümüzde bize ilham kaynagi olmaya devam edecektir”

Milli sporculardan sancak teslim alan Eskisehir Valisi Erol Ayyildiz, daha sonra kürsüye çikarak konusma yapti. Konusmasinda Vali Ayyildiz, “Türk milletini tarih boyunca payidar kilan yüce degerler simdiye kadar oldugu gibi bundan sonra da bu ve benzeri badireleri asmamizi saglayacaktir. Milletimizin 15 Temmuz gecesi Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in önderliginde tüm farkliliklarini geride birakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan, ve tek devlet ilkeleri etrafinda birleserek yaptigi kahramanliklar istikbalimize, aydinlik gelecegimize yürüyüsümüzde bize ilham kaynagi olmaya devam edecektir” diye konusarak 15 Temmuz’un öneminden bahsetti.

“Türk halki korkuyu korkuttu, ölümü öldürdü”

15 Temmuz darbe girisimi esnasinda meydanlara inen AK Parti Eskisehir Milletvekili Harun Karacan ise su sekilde konustu:

“Bugün 5’inci yildayiz. O 15 Temmuz gecesini tüm Eskisehirlilerle birlikte ilk anlardan itibaren yasadik. Allah bir daha böyle bir sey göstermesin. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde gerçekten o gün tüm Türkiye büyük bir basari gösterdi. O aksam Türk halki korkuyu korkuttu, ölümü öldürdü. Insallah Türkiye daha iyi yerlere daha iyi bir sekilde, hep birlikte varacagiz. Bundan sonra da Türkiye’nin önün de hiç kimse hiçbir ülke duramaz.”

Öte yandan anma programa, Vali Erol Ayyildiz, Eskisehir Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutani Hava Orgeneral Atilla Gülan, AK Parti Eskisehir Milletvekilleri Nabi Avci, Harun Karacan ve Prof. Dr. Emine Nur Günay, MHP Eskisehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Il Müftüsü Bekir Gerek, siyasi parti il yöneticileri ve binlerce vatandas katildi.

Kaynak: İHA