Burdur'da 15 Temmuz Sehitleri Anma Töreni

Burdur’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle Cumhuriyet Meydani’nda sehitler için anma töreni düzenlendi.

Burdur'da 15 Temmuz Sehitleri Anma Töreni


Korona virüs tedbirleri kapsaminda gerçeklesen törende, sosyal mesafe kuralina dikkat eden vatandaslarin maske kuralina uydugu görüldü.

Tören boyunca, polis ekiplerinin üst düzeyde güvenlik tedbiri aldigi program sehitler için saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Daha sonra Kur’an-i Kerim okundu ve dua edildi. Siirlerin de okundugu programda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 15 Temmuz gecesine iliskin konusmasi çevrimiçi baglanti ile izlendi. Ardindan Burdur Valisi Ali Arslantas, sancak kosusuna katilan sporculara hediyeleri verdikten sonra ani defterini imzaladi.

Vali Arslantas, törende yaptigi konusmada 5 yil önce kahraman Türk ordusu içerisinde yuvalanmis FETÖ terör örgütü mensubu bir grup üniformali hain tarafindan, devlet yönetiminin ele geçirilmek suretiyle, Cumhuriyet tarihinin en hain darbe kalkismasi gerçeklestirilmeye çalisildigini hatirlatti. Eli kanli terör örgütü FETÖ’nün yillarca kendisini Islam’in ilke ve degerleri ardina gizleyerek küresel güç odaklarinin taseronlugunu yaptigini kaydeden Vali Arslantas "Egitim ve hizmet kisvesi altinda kavramlarimizi ve degerlerimizi suiistimal etmis, gizli emelleri ugruna gençlerin inanç, duygu ve zihin dünyalarini ifsat etmistir. Ülkemiz üzerindeki emellerini 15 Temmuz hain kalkismasi ile uygulamayi hedefleyen, eli kanli FETÖ terör örgütü ve onun isbirlikçileri, istiklal ve istikbali ugrunda bagimsizligindan asla taviz vermeyen aziz milletimizin karsisinda bir kez daha yenilgiye ugramislardir. Melanet Gülen Çetesi 15 Temmuz’da Türk milletine silah çekmis, son sansini denemis, son kozunu oynamistir. Darbe kisveli isgal girisimine direnen büyük Türk Milleti 15 Temmuz’da destan destan büyümüs, bagimsizlik onuruna, bekasina ve kutlu varligina sehadeti göze alarak leke düsürülmemistir. Darbecilerin gasp ettigi tanklar altinda ezilseler de teslim olmayan, korsan savas uçaklarinin sortileri ve sonik patlamalarina boyun egmeyen, helikopterlerden açilan ateslere hedef olsa da korkmayan, meydanlarda, yollarda, köprülerde direne direne devlesen Aziz Millet evlatlariyla ne kadar övünsek azdir. 15 Temmuz’da ihanet, imani yenememistir. 15 Temmuz’da batil, Hakk’i alt edememistir. Milli birlik ve dayanisma ruhu “serefsiz akini” yerle bir edilmistir. O gece adeta ölümü öldürerek sokaklari, meydanlari dolduran milyonlarca vatandasimiz içinden, sehitlik serefine nail olanlar, gazilik onuruna erisenler oldu. Vatan ugruna verilen mücadelede bu rütbelere ulasabilmek her zaman elde edilebilecek ayricaliklar degildir” dedi.



Ilk kursunu sikarak 15 Temmuz gecesinin seyrini degistiren sehit Ömer Halisdemir’i, ömrünü terörle mücadeleye adamis Burdurlu Özel Harekat Polisi Sehit Akif Altay’i ve nice sehitleri, gazileri unutmayacaklarini kaydeden Vali Arslantas darbecilerin üstüne korkmadan yürüyenleri, tanklarin önüne yatanlari, evden abdestini alip ailesiyle helallesip meydanlara kosanlari anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

Arslantas söyle dedi:

"Bize düsen, 15 Temmuz’u unutmamak, unutturmamaktir. Bize düsen; milletçe kazandigimiz bu direnisin suuruyla, milli birlik ve kardeslik bilincini gelecek nesillere aktarmaktir. 15 Temmuz’da destan yazarak sehit olan tüm kahramanlara can borcumuz var. Her birini rahmet, minnet ve saygiyla aniyorum. Sehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize sükranlarimi sunuyorum”

Törene, Burdur Valisi Ali Arslantas ile birlikte , Burdur Belediye Baskani Ali Orkun Ercengiz, sehit Ömer Halisdemir’in kiz kardesi Elif Serin, Özel Harekât Polisi Sehit Akif Altay’in esi Gülsüm Altay, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileriyle çok sayida vatandas katildi
Kaynak: İHA