Ardahan'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Bulusmasi

Ardahan’da ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ nedeniyle yüzlerce kisi ellerinde Türk bayraklariyla Milli Egemenlik Parki’nda bulustu.

Ardahan'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Bulusmasi


Ardahan’da, 15 Temmuz sehitlerini anmak için ellerinde Türk bayraklariyla tarihi Kongre Binasi önünde toplanan vatandaslar Milli Egemenlik Parki’na kadar yürüdü. Yürüyüste, Ardahan Il Emniyet Müdürlügü Özel Hareket Subesine bagli polisler, 15 Temmuz’da sehit olan polislerin resimlerini gögüslerinde tasidi. Milli Egemenlik Parki’nda düzenlenen tören saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Ardindan Kur’an-i Kerim okunan programda, Il Müftüsü Remzi Pehlivan dua etti.

Vali Hüseyin Öner, burada yaptigi konusmada, 4 yil önce FETÖ’cü hainlerin alçak ve hain bir darbe tesebbüsüne kalkistigini söyledi.

Hainlerin o gece milleti ve demokrasiyi yok etmek istediklerini belirten Öner, "Sehit kaninin kirmizisindan alan bayragimizi bu semalardan indirmek için, 15 Temmuz 2016’da küresel istilaci güçler ve içimizdeki isbirlikçi FETÖ’cü hainler, alçak bir darbe tesebbüsüne kalkistilar. Bu hain darbe kalkismasi, devletimizin gelecegini küresel dis güçlere teslim etmeyi ve isgale zemin hazirlamayi amaçliyordu. O gece ülkemizi, milletimizi, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yok etmek isteyen ve tüm devlet kurumlari ile birlikte silahli kuvvetlerin içinde yuvalanmis bu asker suretli vatan hainleri ve diger hain unsurlar, milletin parasiyla alinan silahlari, milletin seçtigi Cumhurbaskanimiza, milletin kurumu olan Türkiye Büyük Millet Meclisine, devletin güvenlik kurumlari ile birlikte, bu aziz ve cefakar millete dogrultarak kanli bir darbe kalkismasinda bulunmuslardir. Vatanimizin bütünlügüne, hak ve özgürlüklerimize kasteden bu alçak girisim, Milletimizin tipki Çanakkale’de ve Kurtulus Mücadelesinde oldugu gibi, kahramanca bir durus sergilemesiyle püskürtülmüstür. Tanklarin, uçaklarin, tüfeklerin karsisina imaniyla, inanciyla, yüregiyle ve bedeniyle dikilen kahraman milletimiz, cesaretiyle, dirayetiyle, kararli ve dik durusuyla tarih yazmistir." diye konustu.

Program, konser ve video gösterileriyle devam etti.
Kaynak: İHA