Antalya, Mugla, Burdur Ve Isparta'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Düzenlendi

Antalya, Mugla, Burdur ve Isparta'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla etkinlikler yapildi.

Antalya Müzesi önünde toplanan vatandaslar, ellerinde Türk bayraklariyla Konyaalti Caddesi'nden Cumhuriyet Meydani'na kadar yürüdü.

Cumhuriyet Meydani'nda 15 Temmuz Ani Defteri imzalandi, Kur’an-i Kerim okundu, dua edildi.

Vali Ersin Yazici, programda yaptigi konusmada, hain darbe girisiminde sehit olan 251 vatandasa Allah'tan rahmet diledi.

15 Temmuz'un hainlerin elindeki tankin, topun, uçagin ve modern silahlarin millet iradesi karsisinda bir anlam ifade etmedigini, milletin üstünde hiçbir iradenin olmadigini kanitladigini belirten Yazici, "Milletimiz vatan ve bayrak askiyla kahramanlik destani yazacagini, vatanini koruyacagini ve bu ugurda gözünü kirpmadan sehit ve gazi olabilecegini göstermistir. Yüce millet var oldukça yeni kahramanlik destanlari yazilmaya devam edilecektir." dedi.

Yazici, Türkiye'nin bekasina, birligine, huzuruna ve gelecegine kast eden tüm hain odaklara karsi verilen mücadeleye son terörist yok edilinceye kadar kararlilikla devam edilecegini kaydetti.

Sehit annesi Meltem Kilinç, polis memuru oglu Muhammed Oguz Kilinç'i 15 Temmuz gecesi Ankara’da sehit verdigini anlatarak, "15 Temmuz vatansever ile vatan haininin birbirinden ayrildigi gündür. Güzel ülkemize 15 Temmuz’u yasatanlari affetmiyorum. Ben bu günü ölene kadar unutmam, unutamam." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan mehter takimi gösterisi sunuldu, ilahiler okundu.

Etkinlik, çesitli yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

- Kepez'de sergi açildi

Kepez Belediyesince Dokuma Park'ta "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" sergisi düzenlendi.

Serginin açilisinda konusan Vali Yazici, serginin 15 Temmuz'u unutturmamak adina önemli oldugunu söyledi.

Alanya ilçesindeki etkinlikte ise Iskele Caddesi Selale önünde toplanan vatandaslar, ellerinde Türk bayraklariyla Atatürk Aniti'na kadar yürüdü.

Alanya Kaymakami Fatih Ürkmezer, 15 Temmuz hain darbe girisiminin milli irade tarafindan dünyada esine az rastlanir bir kahramanlik örnegi ile bertaraf edildigini söyledi.

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel de 15 Temmuz'daki kanli darbe girisimini, milletin canlari pahasina sokaklari ve meydanlari doldurarak, ölümü göze alarak basarisizliga ugrattigini belirtti.

- Mugla

Marmaris ilçesinde düzenlenen programda Mugla Valisi Orhan Tavli, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi tek yürek olarak ülkesinin bekasi ve aydinlik yarinlari için destansi bir direnis sergiledigini ifade etti.

15 Temmuz’da yasananlarin sadece bir hain kalkisma degil devlet ve millete yönelik planli bir yok etme girisimi oldugunu kaydeden Tavli, "Bir demokrasi zaferi olan 15 Temmuz’da ezelden beri hür yasayan aziz Türk milleti, hiçbir zaman isgallere ve darbelere boyun egmeyecegini bir kez daha göstermistir." dedi.

AK Parti Il Baskani Kadem Mete, milletin 15 Temmuz 2016 gecesi, demokrasiye, milli iradeye ve kardesligine yapilan haince saldirinin karsisina büyük bir inançla dikildigini, aydinlik Türkiye'yi karanliga sürüklemek isteyenlere 'dur’ dedigini dile getirdi.

MHP Il Baskani Mehmet Korkmaz ise Türk milletinin 15 Temmuz'da yazdigi destanla dünyaya büyük bir ders verdigini kaydetti.

FETÖ'nün hain darbe girisimi sirasinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in kaldigi otele düzenlenen saldirida sehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker'in babasi Nihat Eker de sehit ve gazilerin atalarindan aldigi ayni ruhla hareket ederek ülkeyi savundugunu vurguladi.

Programda isik gösterisi, kum sanati gösterisi ve tasavvuf müzigi dinletisi yapildi.

Fethiye, Bodrum ve Milas ilçelerinde de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla etkinlikler düzenlendi. Programlara katilan vatandaslar ellerindeki Türk bayraklariyla marslar söyledi.

- Burdur

Burdur Valiligince Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen anma programina vatandaslar ellerinde Türk bayraklariyla geldi. Programda, sehitler için Kuran okunarak, dua edildi.

Vali Ali Arslantas, konusmasinda, 15 Temmuz'un, aziz milletin darbecilerin alçak isgal planlarina karsi birlik içinde "Türkiye Geçilmez" diyerek darbeyi önledigi, tarihe altin harflerle yazilmis destansi direnisin adi oldugunu söyledi.

15 Temmuz'un devlete cani pahasina sahip çikisin esi, benzeri görülmemis bir örnegi oldugunu vurgulayan Arslantas, "Kahraman milletimiz, 15 Temmuz gecesinde Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in çagrisiyla meydanlara kosarak, ülkemizin dört bir yaninda dirayet ve kararlilikla bu hain yapiya ve kalkismaya geçit vermemistir." ifadesini kullandi.

Programa, Sehit Astsubay Ömer Halisdemir'in Burdur'da yasayan kiz kardesi Elif Serin, Ankara Gölbasi Özel Harekat Daire Baskanligina yapilan saldirida sehit edilen polis memuru Akif Altay'in esi Gülsüm ve oglu Niyazi Altay ile kent protokolü katildi.

Anma programi mehter takiminin gösterisiyle devam etti.

- Isparta

Isparta'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Meydani'nda düzenlenen etkinlik, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla basladi.

Kur'an-i Kerim okunmasi ve dua edilmesinin ardindan Vali Ömer Seymenoglu, 15 Temmuz hain darbe girisimini önleyen Türk milletinin Türkiye'yi geçilmez kildigini belirtti.

- Camilerden sela okundu

Bu arada, Antalya, Mugla, Burdur ve Isparta'daki tüm camilerde saat 00.13'te sela okundu ve teheccüd namazi kilindi.

Kaynak: AA