Ankara'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinligi

Ankara’da 15 Temmuz 2016’daki darbe girisiminin 5’inci yil dönümünde, 15 Temmuz Kizilay Milli Irade Meydani’nda demokrasi nöbeti tutuldu.



Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girisiminin besinci yil dönümünde, 15 Temmuz Kizilay Milli Irade Meydani’nda demokrasi nöbeti tutuldu. Nöbet saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Programa, Kur-an’i Kerim tilaveti ve dua okunmasiyla devam edildi. Mehteran Takimin sundugu senliklerle program devam ederken, nöbete katilan vatandaslar ellerinde Türk bayraklarini salladi. Ayrica nöbette Türkiye’de yasayan yabancilarin da katilmasi dikkati çekti. Demokrasi nöbeti çesitlik etkinlikler sürerken, Millet Camisi’ne yürüyüs ve sabah namazinin ardindan sona ermesi planlaniyor.

Konusmasina 15 Temmuz sehitlerini anarak baslayan AK Parti Genel Sekreteri Fatih Sahin, “O gece FETÖ hain teröristleri bir darbe girisimine imza attilar. Ancak bu darbe girisimi siradan bir darbe girisimi degildi. O gece yasanan ayni zamanda bir isgal girisimiydi. O gece kardesi kardese kirma günüydü. Belki de günlerce aylarca konusulacak bir iç savas girisimiydi. Ama o gece bu topraklari canindan aziz bilen hemsirelerimiz Cumhurbaskanimizin çagirisiyla sokaklar caddelere meydanlara akin ettiler. 15 Temmuz darbesini asla unutturmayacagiz. Bizler bu topraklarda adete bir ahtapotu andiran terörün her bir koluyla ayri bir mücadele içerisindeyiz. Bir yandan FETÖ’sü bir yandan PKK’si bir yandan PYD/YPG’si bir yandan DAES’i adeta Türkiye’yi bogmaya çalisiyorlar. Onlarla çok güçlü bir sekilde mücadele etmeye devam ediyoruz ve etmeye devam edecegiz. FETÖ ile kararli bir sekilde mücadele ediyoruz. Mücadele edecegiz ve son FETÖ’cüyü bu topraklardan söküp atana kadar bu mücadelemiz devam edecek. Hiç kimse bizim bu konuda ki aziz ve kararligimizi sorgulayamaz. Halen içimizde FETÖ’cüler olmus olabilir bunun içinde halindeyiz. Ve onlara karsi mücadelemiz her zaman sürecek” diye konustu.



Ankara’nin son kale oldugunu ve Ankara’nin düsmemesi gerektigini ifade eden Ankara AK Parti Il Baskani Hakan Han Özcan, “Hangi siyasi partiden olursa olsun evlerinden çiktilar ve bu milletin lideri bende meydanlara geliyorum, dedi.

Bizlerde çocuklarimiza daha saglam bir vatan için çok çalismaya devam edelim. Burasi bir aslinda matem yeri burasi aslinda bir matem yeri burasi ayri zamanda zafer yeri. Bu meydan çok farkli bir yere sahip” seklinde konustu.



Burada bir konusma yapan Memur Sen Genel Baskani Ali Yalçin, “Biz emekçiyiz biz memuruz, isçiyiz. Biz evlerimizde kiraciyiz ama biz bu memlekette kiraci degiliz biz ev sahibiyiz. Bu memleketi 1 dolara satmayacaginiz gösteren babayigitleri Ankara’nin delikanlilari burada. Bu millet bir çok darbe girisimi atlatti. 15 Temmuz’da darbe görünümlü isgal hareketiyle kaldi. Bir daha ayni durumun tekrar etmemesi için bire daha kimsenin darbeye yeltenmemesi ve bir daha demokrasi askiya alinmamasi çalismasi vesayetin asla kazanmamasi için bu 15 Temmuz nöbetleri son derece önemli. 15 Temmuz’da millet destansi bir tarih yazdi. Ama bazilari 15 Temmuz’u tiyatroya benzetti. Sehit verdigimiz geceyi tiyatro diyenler ne yazik ki bu milletin yüzüne bakabiliyorlar” diye konustu.



Demokrasi nöbetine Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Serdar Çam, AK Parti Genel Sekreteri, Fatih Sahin, Ankara Ak Parti Milletvekilleri Ankara Ak Parti Il Baskani Hakan Han Özcan, Memur Sen Genel Baskani Ali Yalçin ve bir çok vatandas katildi.

Kaynak: İHA