15 Temmuz'un 5.Yil Dönümü Marmaris'te Anildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününün 5.yil dönümü etkinlikleri kapsaminda Marmaris’te tören düzenlendi. Düzenlenen törende Türk Bayragi söleni yasandi, yüzlerce kisi ellerinde Türk bayraklarini salladi.

15 Temmuz'un 5.Yil Dönümü Marmaris'te Anildi
15 Temmuz hain darbe girisimi gecesinin sembol noktalarindan olan Marmaris’te “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” çesitli etkinliklerle kutlandi.

15 Temmuz saat 20.00’de Atatürk Meydani’nda Mugla valisi Orhan Tavli, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yusuf Kenan Topçu, Il Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoglu, Marmaris Kaymakami Ertug Sevket Aksoy, Aksaz Deniz Üs Komutani Tugamiral Ibrahim Kurtulus Sevinç, Il ve ilçe protokolü ile vatandaslar ellerinde Türk bayraklari ile bir araya geldi. Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanligi hücum botlari denizde Türk Bayragi açarak bekledi. Sahil güvenlik gemisinin üzerine isikla Türkiye geçilmez yazisi yansitildi.

Darbecilerle çikan çatismada sehit olan polis memurlarindan Nedip Cengiz Eker’in annesi Bahar Güzel Eker ve babasi Nihat Eker programa katildi.

Aksaz Deniz Üs Komutanligi’na bagli askeri bando esliginde Mustafa Kemal Atatürk ve sehitler adina bir dakika saygi durusu ve Istiklal Marsi okundu. Kuran-i Kerim tilaveti ve 15 Temmuz siiri okundu, dua edildi. 15 Temmuz gününe dair sinevizyon gösterisi izlendi.

Tören konusmalarin ardindan siirler okunmasi ve mehter takimi gösteri si ile devam etti. Gösterinin ardindan sela okunmasi ile tören son buldu.
Kaynak: İHA