TOGG Gemlik Tesisi 2022 Sonunda Üretime Hazir Olacak

Bir yil önce zemin iyilestirmeyle baslanan insaat çalismalarinda çati kapama sürecine geçildi.

Türkiye'nin Otomobili Girisim Grubu (TOGG) Gemlik Tesisi'nde 18 Temmuz 2020'de baslayan insaat çalismalari plan dahilinde ilerliyor. Tesisin gelecek yil sonunda üretime hazir hale gelmesi bekleniyor.

TOGG'dan yapilan açiklamaya göre, ayni çati altinda topladigi fonksiyonlari, akilli ve çevreci özellikleriyle "bir fabrikadan daha fazlasi" olarak tanimlanan TOGG Gemlik Tesisi'nde insaat çalismalari birinci yilini doldurdu

Sirket, zemin iyilestirmeyle basladigi insaat çalismalarinda bir yilin sonunda çati kapama sürecine geçti. Eylül sonunda tüm tesisin çati kapama islemlerinin tamamlanmasi planlaniyor.

Bir yillik insaat çalismalarinda aritma, montaj, enerji, boya, gövde, giris ve batarya birimlerinin temel güçlendirme çalismalari tamamlanarak, üst yapi çalismalarina geçildi. Uzun terminli ekipman siparislerinin verildigi TOGG Gemlik Tesisi'nde üretim ve montaj hatlarinin kurulmasiyla 2022'nin son çeyreginde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi hedefleniyor.

Tesiste üretim kapasitesi yillik 175 bin adede ulastiginda toplam 4 bin 300 kisiye istihdam saglanacak.

- Bir yilda yapilan çalismalar

TOGG Gemlik Tesisi'nde bir yilda temel demir ve beton imalatinin tamami bitti. Çelik kolon imalatlarinin yüzde 40'i, yapisal çelik imalatinin yüzde 17'si tamamlandi.

Gövde tesisinde temel demir ve beton imalari tamamlanirken, prefabrik kolon imalatinda yüzde 95, yapisal çelik imalatinda yüzde 22 ilerleme saglandi.

Montaj tesisinde temel demir imalatinin yüzde 97'si, temel beton imalatinin yüzde 90'i, prefabrik kolon imalatinin yüzde 47'si, temel alti yalitimin tümü tamamlandi. Enerji tesisinde ise temel demir ve beton imalati bitti.
Kaynak: AA