Sokakta Buldugu Içi Altin Dolu Çantayi Sahibine Teslim Etti

Elazig’da sokakta yürüyen bir kisi, yolda buldugu içi altin dolu çantayi sahibine teslim etti. Altinlarin, hurdacilik yapan bir kadinin birikimi oldugu ögrenildi.

Sokakta Buldugu Içi Altin Dolu Çantayi Sahibine Teslim Etti


Elazig’da Denetimli Serbestlik Müdürlügünde çalisan Murat Kasan, mesai arasi evine girecegi sirada kaldirimda bir el çantasi gördü. Fermuari açik olan çantaya bakan Kasan içerisinde altin oldugunu fark etti. Çantayi alan Kasan, kuyumcuya giderek altinlarin sahte mi gerçek mi oldugu sordurdu. Altinlarin gerçek oldugunu ögrenen Kasan, durumu is yerinde görevli polis memuruna bildirdi. Polis memuru çantanin bulundugu Rizaiye Mahallesi’ne bakan polis merkezine haber verdi. Altinlarini kaybedenin ise polis merkezine kayip basvurusunda bulunan Sonay Elekçi oldugu bildirildi.

Hurdacilik yaparak yillarin birikimini yatirdigi altinlarinin bulundugunu ögrenen Elekçi, Kasan’in yanina gitti. Kesan’a minnetle tesekkür eden Elekçi, altinlarina kavusmanin mutlulugunu yasadi.

Altinlari hastaneye giderken düsürmüs

Hurdacilik yaptigini belirten Sonay Elekçi, "Biraz birikimim vardi. Hastaneye gittim. Hastaneden gittigimde cebimden düsürmüsüm. Kaybettigimi anladim ve polise haber verdik. Denetimli Serbestlikte Müdürlügünde çalisan bir agabey bulmus. Ondan da Allah razi olsun. Tüm halkimiza da bu örnek olsun" dedi.



Öglen arsinda eve gittigini aktaran Murat Kasan ise "Arabayi park edip eve çikarken evin yaninda bir çanta buldum. Fermuari açikti, bos zannettim ama bir baktim içerisinde altinlar vardi. Aldim eve getirdim. Mesaiye gelmeden kuyumculara sahte mi gerçek mi diye gösterdim. Kuyumcu da gerçek oldugunu söyledi.

Kurumuna gelip, kurumdaki polis memuruna haber verdim. Onlarda altinlarin kayboldugu mintikadaki emniyet merkezine bildirdiler. Onlarda basvurunun oldugunu söyledi.

Altinlarin sahipleri geldi ve teslim ettik. Bu bizim vatandaslik görevimiz. Herkes yapar diye düsünüyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA