Pakistan Basbakani Han'dan '15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Mesaji

Pakistan Basbakani Imran Han, 15 Temmuz 2016’da Türkiye'nin barisini, istikrarini ve demokratik kurumlarini hedeflemek isteyenlere karsi Türk halkinin ayirt edici özelligi olan direnç ve kahramanligini nasil sergiledigini tarihin hatirlayacagini belirtti.

Basbakan Han, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsaminda Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a gönderdigi mesajinda, söz konusu günde tüm Pakistan halkinin, Türkiye’nin demokrasisini ve refaha ilerlemesini baltalamak isteyenlere karsi tek ses oldugunu animsatti.

Han, tarihin, 15 Temmuz 2016’da Türkiye'nin barisini, istikrarini ve demokratik kurumlarini hedeflemek isteyenlere karsi Türk halkinin ayirt edici özelligi olan direnç ve kahramanligini nasil sergiledigini hatirlayacagini ifade etti.

Pakistan halkinin, sehitleri onurlandirmak ve onlarin ailelerine destek vermek için Türk halkina katildigini vurgulayan Han, Türkiye ile Pakistan arasindaki tarihi, kardesçe ve çok boyutlu iliskilerin essiz olduguna ve zamanin sinavina karsi koyduguna dikkati çekti.

Han, Pakistan halki ve hükümetinin Türk halki ve hükümetine ulusal güvenlik, baris ve refah arayislarinda güçlü destegini yineledigine isaret ederek, her zaman oldugu gibi bu ortak hedeflere ulasilmasinda Türkiye’nin yaninda olmaya devam edeceklerinin altini çizdi.

Dualarinin ve en iyi dileklerinin barisa, refaha ve daha büyük zaferlere giden yolda Cumhurbaskani Erdogan ve Türkiye halki ile birlikte oldugunu kaydeden Han, "Pakistan hükümeti, halki ve kendi adima 'Demokrasi ve Milli Birlikte Günü'nde' kardes Türkiye halkina ve hükümetine dayanismamizi teyit ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA