Meksika'daki Iki Ilçede Maske Takmayana Hapis Cezasi Uygulanacak

Meksika’da korona virüs risk haritasinda kirmiziya dönen Oaxaca Eyaletinde yer alan iki ilçenin belediye meclisleri, salginla mücadele kapsaminda toplu etkinlikleri iptal ederek, maske takmayanlara hapis cezasi verilmesine karar verdi.

Meksika’nin Oaxaca Eyaletinde bulunan Puerto Escondido sehrindeki yer alan Cabildo de San Pedro Mixtepec ve Santa Mara Colotepec ilçelerinde belediye meclisleri, salginla mücadele kapsaminda toplu etkinlikleri iptal ederek, maske takmayanlara hapis cezasi verilmesine karar verdi.

Cabildo de San Pedro Mixtepec belediye baskani Freddy Gil Pineda yaptigi açiklamada, kentin risk haritasinda kirmiziya dönmesi nedeni ile belediye meclisinin ilçedeki tüm sosyal, kültürel, siyasi veya dini toplu etkinliklerin iptal ettigini duyurdu. Kararda ayrica, ilçe sakinlerinin ofislerde, kamusal alanlarda ve toplu ulasimda maske kullanmasinin zorunlugu olmasina ve kisitlamalara uymayanlara 2 saat hapis cezasi verilmesi yer aldi.

Pineda, “Oksijen yetersizligimiz mevcut, ayni sekilde acil bakim hizmetlerimiz de yetersiz, bu nedenle bu yaptirimlari uyguluyoruz, bizim için can sikici ancak toplumumuz için gerekli bir durum” dedi.

Santa Mara Colotepec Belediye Meclisi ise, kentteki vakalarda görülen hizli artis sonucu olaganüstü toplanti gerçeklestirerek, kentte yapilacak olan tüm senliklerin, davetlerin yani sira dans gösterileri ve spor müsabakalarinin askiya alindigini duyurdu. Toplu tasimada, magazalarda ve dükkanlarda maske kullanimi zorunlulugu getiren meclis, kisitlamalara uymayan vatandaslara ise 300 Peso (129 TL) para cezasi, kamu hizmeti, sosyal hizmetin yani sira 36 saate kadar hapis cezasi uygulanmasina karar verdi.
Kaynak: İHA