Demokrat Parti Genel Baskani Uysal'dan 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Mesaji Açiklamasi

'Bugün tarihimizin süphesiz en aci günlerinden birinin yil dönümü. 15 Temmuz tesebbüsü, 27 Mayis ve 12 Eylül'ün yarattigi toplumsal ve siyasal travmadan kurtulmak için yillar boyu verilmis emekleri adeta zayi etmistir'

Demokrat Parti (DP) Genel Baskani Gültekin Uysal, 15 Temmuz'un ülke tarihinin en aci günlerinden biri oldugunu belirterek, "15 Temmuz tesebbüsü, 27 Mayis ve 12 Eylül'ün yarattigi toplumsal ve siyasal travmadan kurtulmak için yillar boyu verilmis emekleri adeta zayi etmistir." ifadesini kullandi.

Uysal, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla yayimladigi mesajinda, 15 Temmuz'da bir çetenin dogrudan dogruya eline silah alip milleti katletmeye yeltendigini ifade ederek sunlari kaydetti:

"Bugün tarihimizin süphesiz en aci günlerinden birinin yil dönümü. 15 Temmuz tesebbüsü, 27 Mayis ve 12 Eylül'ün yarattigi toplumsal ve siyasal travmadan kurtulmak için yillar boyu verilmis emekleri adeta zayi etmistir. Ülkenin gördügü en büyük suç tesekkülünün alenilestigi, yillar boyu itibar suikasti yapan bir çetenin dogrudan dogruya eline silah alip milleti katletmeye yeltendigi bir günün yil dönümüdür bugün."

Sehitleri rahmet ve minnetle anan Uysal, "Bir daha böyle acilarin yasanmamasi için dua ediyor ve umursamayacaklarini bilsek de dün için önlem olanin, bugünkü sikintilara ilaç olacagini, yani demokrasinin ve adaletin önemini bir kez daha hatirlatmak istiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA