BM Açiklamasi Afganistan'daki Askeri Tirmanistan Giderek Daha Fazla Endise Duyuyoruz

BIRLESMIS MILLETLER – Birlesmis Milletler (BM), Afganistan genelinde artarak devam eden askeri hareketlilikten kaynaklanan siddet ve insan haklari ihlallerinden dolayi giderek daha fazla endise duydugunu açikladi.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardimcisi Florencia Soto Nino, günlük basin toplantisinda, Afganistan’dan gelen siddet ve ihlal haberlerinden dolayi ciddi endise duyduklarini belirtti.

"Ülkedeki askeri tirmanistan giderek daha fazla endise duyuyoruz." diyen Nino, taraflar arasinda müzakerelerin hala devam etmesi ve bir anlasmaya varilabilmesi için BM’nin elinden geleni yaptigini kaydetti.

Taliban’in, Afganistan ile Pakistan sinirindaki ana geçis noktalarindan birine kendi bayragini asmasiyla ilgili bir soruya Nino, "Biz de o haberleri gördük. Size söyleyebilecegim tek sey, simdilik Afganistan’da kalici baris çabalari sürecine odaklaniyoruz." diye konustu.

BM Afganistan Yardim Misyonu (UNAMA) da bugünkü açiklamasinda, Afgan halkinin biraz da olsa soluklanabilmesi için taraflara Kurban Bayrami'nda ateskes yapilmasi çagrisinda bulunmustu.

Kaynak: AA