KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Kibris Türk Halki Kendi Gelecegini Tayin Edebiliyor'

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, "Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti halki refah ve mutluluk içerisinde kendi gelecegini tayin edebiliyor" dedi.

KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Kibris Türk Halki Kendi Gelecegini Tayin Edebiliyor'
KKTC Cumhurbaskani Tatar, İçel’in Erdemli ilçesindeki programi kapsaminda önce Alata Bahçe Kültürleri Arastirma Enstitüsünü ziyaret etti. Tatar, burada enstitü müdürü Cengiz Türkay ile kurumda ki ziraat mühendislerinden yürütülen Ar-Ge ve islah çalismalarina dair bilgiler aldi. Tatar ardindan da Erdemli Belediyesi tarafindan Avgadi Yaylasi’ndaki Kibrislilar Sokagi’nda yapimina baslanan ve ’Ersin Tatar Parki’nin temel atma törenine katildi.

Cumhurbaskani Ersin Tatar, tören alanina kadin mehter takimi esliginde girdi.

Burada bir konusma yapan Tatar, "Dogu Akdeniz’de daha güçlü bir Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti için Türkiye ile birlikte ulusal çikarlarimizin korunmasi için birlikte hareket etmenin bahtiyarligi içerisindeyiz. 1974’ten sonra Kibris Türk halki büyük bir acidan bir devlet sahibi olmus, bir Cumhuriyet sahibi olmus ve suanda refah ve mutluluk içerisinde kendi gelecegini tayin edebiliyor. O sekilde bir siyaset, o sekilde bir durus, o sekilde bir gelecek umuduyla Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetini gelistirmeye çalisiyoruz. Bunu da birlikte basariyoruz" dedi.

Kendi adini tasiyan parkin temelini atmanin mutlulugunu yasadigini belirten Tatar, Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu’ya tesekkür ederek, Türkiye ile baglarin daha da güçlenecegini dile getirdi. Tatar, programlarin ardindan İçel Valisi Ali Ihsan Su, protokol üyeleri ve vatandaslarla ani fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA