Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi Kabul Edildi

Terörle Mücadele Kanunu’nda ve Rekabet Kurulu ve Kurumu personeline iliskin degisiklik öngören bazi kanunlarda degisiklik yapilmasina dair kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi Kabul Edildi
Bazi Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Teklifle, güvenlik korucularina ödenen ücretlerin asgari ücret altinda kalmasi halinde, bu ücretler asgari ücrete tamamlanacak.

Teklif göre, dis protez laboratuvarlarinda dis protez teknisyenleri ve dis protez teknikerlerinin alt is ve islemlerinde yardimci olmak üzere 31 Aralik 2011 ile 23 Kasim 2015 tarihlerin arasinda Saglik Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi arasinda düzenlenmis olan protokol kapsaminda egitim almis olanlarin dis protez labaratuar sahibi ve mesul müdür olmamak üzere yardimci personel olarak çalisabilecekler.

Türk Parasini Koruma Kanunu’na dayanilarak çikarilan karar, yönetmelik, teblig ve diger genel ve düzenleyici islemler uyarinca basvurusu alinacak, düzenlenecek veya onaylanacak her türlü izin veya belge ile Bakanlik tarafindan gelistirilen bilgi sistemlerinin sistem kullanicilara sunumu kapsaminda, her bir basvuru, uzun, belge veya sistem sunumu için bir yil içerisinde alti milyon Türk lirasini geçmemek üzere ücret almaya yetkili olacak.

Teklifle, endüstriyel sektörün hava ayristiran tesislerinin ormanlik alanda kurulabilmesine izin verme yetkisi Tarim ve Orman Bakanligi yetkili olacak. Türkiye Ilaç ve Tibbi Cihaz Kurumu’nda görevli tabip ve eczaci olarak çalisanlar döner sermayeden ek ödeme yapilmasi öngörülüyor.

Teklife göre, Saglik Bakanligi ve bagli kuruluslarin götürü bedel üzerinden saglik hizmeti sunmak üzere kamu kurum ve kuruluslari ile protokol yapmaya, kamu kurum ve kuruluslari da söz konusu protokol dogrultusunda götürü bedel üzerinden saglik hizmeti bedeli ödeyecekler. Rekabet Kurulu ve Kurumu Baskani ve üyelerinin, üyeliklerinin sona ermesinden iki yil süreyle görevden ayrildiklari tarihten önceki iki yil içinde sorusturma konusu sektörlerde faaliyet gösteren tüzel kisilerde görev yapamayacaklar.

Teklifle, Türkiye Istatistik Kurumu ‘Özel bütçeli Diger Idareler’ bölümüne alinacak.

Teklife göre, Terörle mücadelenin etkin bir sekilde sürdürülmesi amaciyla gözalti süreleri, bazi suçlarla ilgili yeniden düzenlenecek ve ek gözalti süresi getirilmesini iliskin hükümler 31 Temmuz 2021 tarihinden itibaren üç yil uzatilacak.

2021 yilinda istihdami desteklemek üzere sektör ayirimi gözetmeksizin Issizlik sigorta Fonundan karsilanacak sekilde isverenlere ödeyecekleri sigorta priminden mahsup edilmek üzere aylik 75 TL asgari ücret destegi saglanacak.

Teklife, bankalar dahil olmak üzere muhtelif sirketlerin çözümleme, tasfiye ve yönetimi konusunda ihtisas kurumu olmasi ve tasfiye sürecinin hizli ve etkin bir sekilde yürütülmesi bakimindan Bankacilik Düzenleme ve Denetleme tarafindan tasfiyesine karar verilen sirketlerin Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu tarafindan yerine getirilmesi öngörülüyor.
Kaynak: İHA