ADÜ Ögretim Görevlisi Uluslararasi Projede Görev Aldi

Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu Asçilik Programi Ögr. Gör. Sef Mehmet Tas, “Küresel Z Kusagi” adli uluslararasi arastirma ekibinde görev aldi.

ADÜ Ögretim Görevlisi Uluslararasi Projede Görev Aldi
Yürütücülügü ve merkez koordinatörlügü Wright State Üniversitesi (Ohio, ABD) Ögretim Üyesi Doç. Dr. Corey Seemiller ve Dr. Megan Grace tarafindan yapilan projede görev alan Programi Ögr. Gör. Sef Mehmet Tas, “Küresel Z Kusagi baslikli arastirma, gelecekte Z kusaginin yapabileceklerine bugünden isik tutmak, degisim ve gelismelerine yardimci olmak için gerekli sorulara yanitlar bulmak amaciyla dünya genelinde gerçeklestiriliyor” dedi.

Çalismada, Türkiye’nin de aralarinda bulundugu 28 farkli ülkeden arastirmacilarin yer aldigini belirten Ögr. Gör. Sef Mehmet Tas, “Türkiye arastirma ekibinin basinda IZÜ Dr. Ögretim Üyesi Ismail Hakki Tekiner’in bulundugu arastirmanin ana amaci, 1995 ve 2010 yillari arasinda dogan Z Kusagi bireylerinin karakteristiklerini, gelecege bakislarini ve davranis tercihlerini ortaya koymak. Çalismada, Z kusaginin özellikle 1995-2001 yillari arasinda ve 2002 yilindan sonra dogan bireyleri arasinda karsilastirmali analizler yapilacak. Proje 2021 yilinin Eylül-Aralik aylari arasinda es zamanli olarak tüm katilimci ülkelerde gerçeklestirilecek” sözleriyle proje hakkinda bilgi verdi.
Kaynak: İHA