15 Temmuz Gazisi Gazi Yilmaztürk, 'Vatan Ve Bayraksiz Asla Yasayamayiz'

Basaksehir’de yasayan ve 15 Temmuz hain darbe girisiminin gerçeklestigi gece sokaga çikarak hain darbecilere karsi savasan ve gazi olan 15 Temmuz gazisi Gazi Yilmaztürk, “ Bizim kulagimiz, burnumuz, gözümüz kopar yasariz ama vatan ve bayraksiz asla yasayamayiz” dedi.

15 Temmuz Gazisi Gazi Yilmaztürk, 'Vatan Ve Bayraksiz Asla Yasayamayiz'
15 Temmuz hain darbe girisiminin yasandigi gece sokaga çikarak yaralanan ve gazi olan Gazi Yilmaztürk yasadiklarini böyle anlatti, “ O gün her zamanki rutin hayatimizi yasiyorduk normalde bir Cuma günüydü. 3 arkadas çalisiyorduk ve o aksam için sözlesmistik Avrupa yakasindan Anadolu yakasinda bulunan Yüsa Tepesine gidip aksam ve yatsi namazini kilacaktik. Bir kafetarya da otururken hareketlilik oldugunu fark ettik bizi aramaya basladilar orada oldugumuzu biliyorlardi. Köprünün kapandigini söylediler bize biz oradan internet üzerinden haberlere bakmaya çalistik ancak bu tarz haberlerde yalan haberlerde çok fazla oluyor. Sonra gerçekten köprünün kapatildigini fark ettik ve saat 22.00 civariydi, arkadaslarimizla istisare yaptik ve köprüye gitmeye karar verdik. Kisikliya geldigimizde mahseri bir kalabalik vardi orada hinça hinç doluydu orasi oradan da kalabaliga katilip köprüye dogru gitmeye basladik tabi giderken olaylara da iyice vakif olup bunun bir FETÖ oyunu oldugunu ögrenmis olduk. Bizde bu devirde darbe mi olur hangi devirde yasiyoruz diye düsünerek karsi çikmak istedik tabi ki de köprüye giderken silah seslerini duymaya basladik ve yollar kapaliydi. Silah seslerini duyuyoruz ama anlamlandiramiyoruz bu kadar alçak olabileceklerine lüzum vermiyoruz. Sonuçta karsida bulunan asker ve askerin kendi halkina ates açabilecegine inanamadik daha da ilerledikçe yarali insanlarin bize dogru geldigini gördük ama geri dönmedik yine devam ettik" dedi.



Vatan ve bayraksiz asla yasayamayiz diyen, Yilmaztürk, "Eski giselerin az daha gerisine geldigimizde olayin bambaska oldugunu gördük ve saat 00.30 civariydi bize dogru ates açiliyor görüyoruz ama bizim kalabaliga bakiyoruz kimse de silah yok, biçak yok, sopa yok hiçbir sey yok sadece Türk Bayraklari vardi. Karsi tarafta namlular bize dönmüs ve atesliyorlardi. Insanlar kesinlikle korkusuzca ilerliyor ve geri adim atmiyordu. Biz o sekilde giderken ben çok fazla kalamadim yaklasik 1 saat sonra kursunlardan bir tanesi bana geldi ve yüzümden yaralandim. Orada ambulans olmadigi için sivil bir araç beni aldi ve o araçta arkada 4 yarali vardi önde bir arkadasi vardi ve arkadasinin yaninda bir yarali daha vardi ama benim o halimi görünce adam arkadasini birakarak beni arabaya aldi ve Haydarpasa Hastanesine yetistirdi. Ben eminim bu topraklarda 15 Temmuz özeline baktigimiz zaman selasi okundugu zaman sehadete kosan baska millet yoktur bu millet gazi bir millet. Biz gazi olduk ama gerçek kahramanlar sehitlerimizdir biz sadece bu milletin Gazi temsilcileriyiz. Bizim uvzumuz kopabilir kulagimiz, burnumuz, gözümüz kopar yasariz ama vatan ve bayraksiz asla yasayamayiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA