Eskisehir'de 'Kybele' Adli Oyunun Prömiyeri Yapildi

Eskisehir Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari ve Senfoni Orkestrasinin ortak projesi olan "Kybele" adli oyunun prömiyeri "Yazilikaya Midas Aniti"nda sergilendi.

Han ilçesinde bulunan UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan yaklasik 3 bin yillik bir tarihe sahip Anadolu'nun en eski misafirlerinden sayilan Friglere ev sahipligi yapmis Frigya Vadileri'nin en görkemli aniti olan "Yazilikaya Midas Aniti"nda çalismalarina geçtigimiz haziran ayinda baslanan oyun Güngör Dilmen'in "Ben Anadolu" adli eserinden yola çikilarak uyarlandi.

Oyun, Anadolu kültürünün en önemli tanriçasi olan Kybele basta olmak üzere, antik çaglardan günümüze, yakin cografyada adi geçen Artemis, Niobe, Andromahe, Teodora'nin da aralarinda bulundugu tarihi isimleri sahneye tasiyor.

Murat Atak'in yönettigi oyunda Sehir Tiyatrolari sanatçisi Burcu Tutkun Turan rol alirken, Eskisehir Senfoni Orkestrasi kadin sanatçilari esliginde ilk gösterimini yapti.

Oyunu, CHP Eskisehir Milletvekili Utku Çakirözer, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayse Ünlüce ile çok sayida davetli izledi.

Kaynak: AA