YTB Yurt Disinda Lisans, Yüksek Lisans Ve Doktora Yapan Basarili Gençlere Burs Verecek

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanliginca (YTB), yurt disinda lisans, yüksek lisans ve doktora yapan basarili gençlere burs imkani saglanacagi bildirildi.

YTB'den yapilan yazili açiklamada, "Prof. Dr. Fuat Sezgin Üstün Basari Bursu" kapsaminda dünyanin farkli ülkelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora yapan Türk ögrencilerin akademik basarilarini ödüllendirmek için burs verilecegi belirtildi.

Yurt disinda yasayan Türk diasporasina mensup ögrencilerin bulunduklari ülkelerin kültür, akademi, siyaset ve sosyal hayatinda aktif katilim saglamalari ve gençlerin ideallerine kavusmalari için birçok çalisma yürütüldügü aktarildi.

Bu kapsaminda fen, mühendislik, saglik, sosyal ve beseri bilimler alaninda lisans, yüksek lisans veya doktora programindan mezun olan ya da basvurular tamamlanana kadar mezun olabilecek adaylara "Prof. Dr. Fuat Sezgin Üstün Basari Bursu" ödülünün verilecegi bilgisi paylasildi.

Buna göre, burs programindan yararlanacak adaylarin öncelikle egitim aldiklari ülkelerin not sisteminde minimum yüzde 80 basari saglamalari gerekiyor.

Ayrica programa katilmak isteyen mezun adaylarin mezuniyetinin üzerinden en fazla 1 yil geçmis olma sarti araniyor.

Programa ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Ingiltere, Irlanda, Ispanya, Isveç, Isviçre, Italya, Kanada ve Norveç'te yasayan Türk vatandasi, çifte vatandas veya Mavi Kart sahipleri basvurabiliyor.

Burs programina basvuracak Türk adaylardan yurt disinda sürekli veya kalici ikamet hakkina sahip olma sarti araniyor.

"Prof. Dr. Fuat Sezgin Üstün Basari Bursu" programina son basvuru tarihi 15 Agustos olarak belirtildi.

Detayli bilgilere ve basvuru sartlarina "https://www.ytb.gov.tr/yvburslari/" adresi üzerinden ulasilabilecek.

Basvurular, "https://basvuru.ytb.gov.tr/" adresinden çevrim içi alinacak.

Kaynak: AA