Vali Bilmez, Van Kalesi'ne Tasinacak Nikah Salonunu Inceledi

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Sinan Aslan ile birlikte Van Kalesi yerleskesinde bulunan tarihi Hüsrev Pasa Camii ve Külliyesi yaninda bulunan nikah salonunda incelemelerde bulundu.

Vali Bilmez, Van Kalesi'ne Tasinacak Nikah Salonunu Inceledi
Ipekyolu Belediyesinin Van Kalesi arkasinda bulunan ve atil durumda bekleyen imarethanenin ‘Nikâh Salonu’na çevrilmesi projesi kapsaminda incelemelerde bulunan Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Sinan Aslan ile icraci müdürlük yetkililerinden çalismalar hakkinda bilgi aldi. Çalismalarin baslamasi durumunda imarethane ve çevresindeki diger yapilarin tarihi dogal yapisinin korunarak evlendirme ve nikâh salonuna dönüstürülecegi bilgisini paylasan Baskan Vekili Aslan, “Eski Van sehri yerleskesinde bulunan imarethane kisminda evlendirme ve nikâh salonu projemiz bulunuyor. Insallah valimizin katkilariyla bu projemizi gerçeklestirdigimizde, evlenecek çiftlerimizin hem dini ve hem de resmi nikâhlarini kiyabilecekleri nezih bir mekân olusturacagiz. Çevre düzenleme çalismalari kapsaminda tarihi alanin dogal yapisinin korunarak ahsap yollar, peyzaj süs bitkileri, çimlendirme, fotograf çekim ve dinlence alanlarimizi projemize dâhil edecegiz” dedi.

Incelemelerin ardinda Ipekyolu Belediyesi tarafindan yapimina baslanan belediye sosyal tesislerine geçen Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Sinan Aslan’dan tesisler hakkinda bilgi aldi.
Kaynak: İHA