Kisitlamada Torunlarini Büyüten Çift, Yasaklar Kalkinca Türkiye Turuna Çikti

Korona virüs kisitlamalari döneminde Mugla’da torunlarini büyüten çift, kisitlamalarin kaldirilmasi sonrasinda hayallerini gerçeklestirmek için karavanlarina atlayarak Türkiye turuna çikti. Ilk olarak Kastamonu’da kamp yapan çift, dogal güzelliklerin ve hayallerini gerçeklestirmenin tadini çikariyor.

Kisitlamada Torunlarini Büyüten Çift, Yasaklar Kalkinca Türkiye Turuna Çikti


Mugla’da yasayan ve korona virüs tedbirleri kapsaminda kisitlamalarin gevsetilmesiyle Varli çifti, kendileri gibi karavanci arkadaslariyla birlikte Türkiye turuna çikti. Yaklasik 4 ay sürmesi planlanan karavanla Türkiye turunda ilk olarak Karadeniz’e gelen Varli çift, Kastamonu’nun Daday ilçesine bagli Yumurtaci Göleti’nde kamp yapti. Çalisirken hayalini kurduklarini fakat bu torunlari nedeniyle bu hayallerini bir süre daha ertelemek zorunda kalan Varli çifti, torunlarini da büyüttükten sonra Türkiye’yi gezmeye basladi.

Gezdikleri yerlerin tarihi ve dogal güzelliklerini sosyal medya hesaplari araciligiyla takipçileriyle paylasan çiftin amaci, Türkiye turunu tamamlayip, pandemi sonrasi sinirlarin açilmasiyla yurt disi turuna çikmak.

“Sayin Valimize bizlere gösterdigi ilgiden dolayi tesekkür ediyoruz”

Mugla’nin Fethiye ilçesinden Kastamonu’ya geldiklerini söyleyen Kadriye Varli, “6 yildir karavanciyiz. Dogasever üç arkadas, Bati Karadeniz turuna çiktik. Bati Karadeniz’in yaylalari, doga güzellikleri, orman örtüsü gibi tahmin edemeyecegimiz kadar güzellikleriyle karsilastik. Sag olsun Kastamonu Valimiz bizlere son derece ilgili davrandi. Ihtiyaçlarimi sordu, bizleri karavanda ziyaret etti. Bizleri makaminda agirladi ve Kastamonu’da karavan turizmini gelistirebilmek için neler yapilabilecegiyle ilgili görüslerimizi paylastik. Son derece ilgili ve alakali yönetimlerden hosnuduz. Su anda Daday Yumurtaci Göleti’nin etrafindayiz. Buralari çok begendik, çok güzel. Kastamonu’nun bütün ilçelerini dolasacagiz. Kastamonu’ya gelmeyi düsünen bütün karavanci arkadaslara burayi ilçeleriyle birlikte dogal güzelliklerini görmeye davet ediyorum” dedi.



“Kastamonu’nun bütün güzelliklerini dolasacagiz”

Kastamonu’nun bütün ilçelerini ve tarihi kültürel yerlerini gezeceklerini söyleyen Kadriye Varli, “Kastamonu’nun kanyonlarini, Daday, Azdavay ve Yenipazar gibi bütün ilçelerindeki dogal güzelliklerini, tarihi yerlerini, tabiat parklarini, pandemiden uzak olarak dogayla bas basa kalarak bu güzellikleri hem kendimiz hazmedecegiz hem de diger karavanci arkadaslara sosyal medya hesaplarimizdan anlatarak bu güzellikleri herkesin tanimasini saglayacagiz” diye konustu.



“Torunlarimi büyüttükten sonra Türkiye’yi gezmeye çiktik”

Emekli ögretmen oldugunu belirten Kadriye Varli, “Çalisirken torunlarimi ve çocuklarimi çok rahat büyütemedim. Emekli olduktan sonra iki torunumu da büyüttüm, okula baslattim. Bende pandemili günlerde dogayla bas basa olmak için hayatimin üçüncü kismi dedigim kismini kendim için dogada bas basa yasamak için ayirdim. Birinci dönem hayatimizin meslek dönemi, ikinci dönem torunlari büyütme zamani, üçüncü zamanda emeklilikle dogayla bas basa yasama zamani. Bizlerde su an o asamadayiz, herkese de tavsiye ederiz” seklinde konustu.



“Esimin hayaliydi, simdi onu gerçeklestiriyoruz”

Esinin, yurtdisi seyahatlerinde karavanlari gördügü zaman son derece ilgili oldugunu ifade eden Varli, söyle konustu: “Esimin hayaliydi. Torunlarimizda okula baslayinca karar verdik ve 6 yil önce hemen ilk hedefimiz olan Balkanlara gezmeye gittik. Orada karavan yasantisinin ne kadar fazla oldugunu görünce çok hosnut olmustuk. Tarihi ve dogal güzelliklerle ülkemiz hiçbir Avrupa ülkesine degisilmez”

“Uzun yillardir karavan hayali kuruyorduk, sonunda gerçeklestirdik”

Uzun zamandir karavan hayali kurdugunu söyleyen Nadir Varli ise, “Torunlardan ötürü bir türlü cesaret edemedik. Torunlara 5’er yil baktik. Bu ise bizde 60 yasindan sonra basladik. 6 yildir da karavanla gezinti yapiyoruz. Çokta güzel bir olay, herkese tavsiye ederim. Buraya da Bati Karadeniz turu olarak geldik. Akçakoca’dan girdikten sonra Daday ilçesine kadar geldik. Kastamonu’nun çok güzel oldugunu gördük. Özellikle yaylalari, göletleri, tarihi ve kültürel yapisi bizleri bir hayli etkiledi. Kastamonu’nun bütün ilçelerini sahilde dahil olmak üzere her tarafini gezip dolasacagiz. Burasinin her türlü güzelliklerini görmek istiyoruz. Bunlari da kendi sosyal medya hesaplarimizda paylasarak karavanli arkadaslarimiza anlatiyoruz” dedi.



“Karavanla 4 ay boyunca tüm Türkiye’yi gezecegiz”

Karavanciligin özgürlük oldugunu anlatan Nadir Varli, sunlari kaydetti: “Pandemiden de kaçiyoruz. Kalabalik ortamlara girmemeye çalisiyoruz. Kendi ülkemiz çok güzel. Yurtdisinda da gezdik. Kendi ülkemizin bu güzelliklerini önce bir bitirelim diyoruz, ondan sonra yurtdisini gezmeyi hedefliyoruz. Örnegin 2 yil önce pandemi olmadan Norveç’i gezmeye gidecektik. Pandemiden dolayi kaldi, gidemedik bir türlü olmadi. Önce pandemi bitsin, ülkemizi bir gezelim. Allah nasip ederse Kastamonu’dan sonra Kurban Bayrami akabinde Dogu bölgesini gezecegiz. Oradan Güneydogu Bölgesine geçecegiz. Oradan Akdeniz’e inecegiz. 3-4 ay boyunca bu sekilde bir gezimiz olacak”
Kaynak: İHA