Kahvehane Esnafi, Tas Ve Kagit Oyunlari Yasaginin Kaldirilmasindan Memnun

Türkiye Kahveciler, Kiraathaneciler, Büfeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ismail Hakki Kirdi: '1 Temmuz, kahveci esnafinin bayrami. Hepsi çok memnun. Isimize geri döndük.'

Yeni tip koronavirüs önlemleri kapsaminda uygulanan tas ve kagit oyunlari yasaginin bugün itibariyla kaldirilmasiyla kahvehane ve kiraathanelerde hareketlilik basladi.

Içisleri Bakanliginin 27 Haziran'da yayimladigi genelgeyle kademeli normallesme sürecinin üçüncü etabinin baslamasina en çok sevinenlerden biri de kahvehane esnafi oldu.

Normallesmeyle birlikte 1 Haziran 2021'de kapilarini yeniden açan kahvehanelerde 17 Mart 2020'den bu yana uygulanan tas ve kagit oyunlarina iliskin yasak da bugün 05.00 itibariyla kaldirildi.

Yaklasik 17 aydir tas ve kagit oyunlarinin yasak oldugu kahvehane ve kiraathanelerde dün geceden itibaren hazirliklarini sürdüren esnaf, oyun taslarini dezenfekte ederek yeni desteler açti.

Sabah saatlerinde dükkanlarini açarak müsterilerini agirlamaya baslayan esnaf, islerin eski hareketliligine kavusmasini umut ediyor.

- "1 Temmuz kahveci esnafinin bayrami"

Türkiye Kahveciler, Kiraathaneciler, Büfeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Izmir Kahveciler Odasi Baskani Ismail Hakki Kirdi, AA muhabirine, Türkiye'de yaklasik 100 bin Izmir'de ise yaklasik 7 bin kahvehane bulundugu söyledi.

Salgindan en fazla etkilenen sektörler arasinda geldiklerini belirten Kirdi, bu süreçte hem kira hem de diger ödemelerini yapmakta zorlandiklarini ifade etti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in açiklamasinin ardindan üyelerin hemen odayi aradigini dile getiren Kirdi, "1 Temmuz kahveci esnafinin bayrami. Hepsi çok memnun. Isimize geri döndük." diye konustu.

Yapilan desteklerin esnaf toparlanana kadar devam etmesi gerektigini söyleyen Kirdi, "En azindan borçlarimizin faizi silinsin veya borçlarimiz ötelensin. Kahvehaneciler olarak istisnai bir destek istiyoruz." dedi.

Izmir'de kahvecilik yapan Felemez Demir de açilmayla birlikte sabah saatlerinden itibaren hareketliligin basladigini aktardi.

Sabah saatlerinde oyun oymaya gelen Mehmet Atilla ise kahvehaneleri mesire yeri olarak niteledigini belirterek, "Burada dostluklar, arkadasliklar pekisiyor. Psikolojik olarak rahatliyoruz. Çok mutlu olduk. Epeydir göremedigimiz arkadaslarimizi görecegiz. Oyun masasini özlemisiz. Oyun bahane, muhabbet önemli olan." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA