Çiftlik Bank'in Kurucusu Mehmet Aydin Teslim Oldu

Binlerce kisiyi dolandirarak yurtdisina kaçan ve kirmizi bültenle aranan Çiftlik Bank’in kurucusu, ‘Tosuncuk’ lakapli Mehmet Aydin’in Brezilya’da teslim oldugu ögrenildi.

Çiftlik Bank'in Kurucusu Mehmet Aydin Teslim Oldu


Çiftlik Bank üzerinden binlerce kisiyi dolandirarak yurt disina çikan ‘tosuncuk’ lakapli Mehmet Aydin’in Brezilya Sao Paulo’da teslim oldugu iddia edildi. Konuya iliskin açiklama yapan Aydin’in avukatlari, konsoloslukla baglanti kurduklarini, Mehmet Aydin’in Türkiye’ye iadesi için resmi islemlere baslanacagini ve ilerleyen süreçte adli makamlardan tutuklanmama güvencesi talep edeceklerini söyledi.



Davanin geçmisi

Binlerce kisinin dolandirilmasina iliskin Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan dava açilmisti. 26 Mart 2018 tarihinde hazirlanan iddianamede, 3762 kisi müsteki, Mehmet Aydin’in da aralarinda bulundugu 48 kisi ise sanik olarak yer aldi. Saniklarin bu sistem araciligiyla 132 bin 222 katilimcidan, 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira topladigi anlatildi. Firari saniklar Mehmet Aydin, Fatih Aydin, Osman Naim Kaya ve Cengiz Samur’un Brezilya, Uruguay, KKTC ve ABD adli makamlarindan iadesinin istendiginin belirtildi.

Iddianamede, firari sanik Mehmet Aydin’in da aralarinda bulundugu 18 örgüt yöneticisinin, “suç islemek amaciyla örgüt kurma/yönetme”, “bilisim sistemlerini araç olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandiricilik”, “ticari sirketlerin faaliyeti kapsaminda nitelikli dolandiricilik” ve “suçtan kaynaklanan malvarligi degerlerini aklama” suçlarindan 22 bin 580’er yildan 75 bin 260’sar yila kadar hapsi istendi. Örgüt üyeleri ve yardim edenlerin aralarinda bulundugu 30 sanik hakkinda ise, “suç islemek amaciyla kurulan örgüte üye olma”, “suç islemek amaciyla kurulan örgüte yardim etme”, “suçtan kaynaklanan malvarligi degerlerini aklama” suçlarindan toplamda 5’er 13’er yila kadar hapis cezasi talep edildi.

Anadolu 6. Agir Ceza Mahkemesi’nde 4’ü firari 48 sanigin yargilamasi sürerken, dava dosyasi ayrilan 28 sanik hakkinda beraat karari verildi.

Kirmizi bültenle aranan Mehmet Aydin’in da aralarinda bulundugu 4’ü firari 20 sanigin ise yargilandigi dava sürüyor.
Kaynak: İHA