Avustralya'da Kedilerin Sokaga Çikmasi Yasaklaniyor

Avustralya’nin Melbourne kentinde Knox yönetim bölgesinde kediler için sokaga çikma yasagi getirildi. Belediye tarafindan alinan ve 1 Ekim’de yürürlüge girecek olan kararin vahsi yasami korumayi amaçladigi vurgulandi.

Avustralya'da Kedilerin Sokaga Çikmasi Yasaklaniyor
Avustralya’nin Melbourne sehrinde yer alan Knox yönetim bölgesinde yaban hayatinin korunmasi amaciyla kedilerin sokaga çikmasi yasaklaniyor. Belediye meclisinin aldigi karara göre hayvan sahiplerinin kedilerini evlerinden çikarmasi 1 Ekim itibariyla yasak olacak. 24 saatlik sokaga çikma yasaginda kedilerini bahçelerinde tutmak isteyenler ise çit örmek zorunda kalacak. Yasaga uymayan kedi sahipleri, ilk 6 ay boyunca yalnizca uyari alacaklar, ancak daha sonra ilk ihlalde 91 Avustralya dolari ve tekrar eden ihlallerde ise 545 Avustralya dolarina kadar para cezasina çarptirilacaklar. Knox Belediye Baskani Lisa Cooper, sokaga çikma yasaginin hem kedileri hem de yerel vahsi yasami korumak için alindigini ifade etti.

Kararin fare, kus, kertenkele gibi hayvanlarin yasamini korumak adina alindigi belirtilirken, birçok kedi sahibinin karari olumlu karsiladigi aktarildi. Melbourne’nin sayili üniversitelerinden La Trobe Üniversitesi’nden çevrebilimci Dr. Jim Radford, karari memnuniyetle karsiladigini ifade ederek, "Yabani kediler ve evcil kediler, vahsi yasamimiz için büyük bir sorundur. Bence bu gerçekten ileriye dönük bir hareket” dedi.

Knox bölgesinde kayitli 6 bin 500 evcil kedi bulunuyor.
Kaynak: İHA