Haber Arşivi

Çiftlik Bank'in Kurucusu Mehmet Aydin Teslim Oldu

Binlerce kisiyi dolandirarak yurtdisina kaçan ve kirmizi bültenle aranan Çiftlik Bank’in kurucusu, ‘Tosuncuk’ lakapli Mehmet Aydin’in Brezilya’da teslim oldugu ögrenildi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:22:48

Baskan Arda, Sarniç'taki Is Dünyasiyla Bulustu

Izmir’in Gaziemir ilçesindeki Sarniç bölgesinde faaliyet gösteren sanayici ve is insanlariyla bir araya gelen Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, hayata geçirdigi ve planladigi projelerini anlatti. Baskan Halil Arda, “Sizlerin destegi, fikir ve önerileriyle Gaziemir’in potansiyelini dünyaya tanitacagiz” dedi

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:22:19

Ardahan'da Kendiliginden Yetistigi Tespit Edilen 15 Bin 500 Kök Kenevir Imha Edildi

Ardahan'da Il Jandarma Komutanligi ekiplerince narkotik gezi çalismasinda tespit edilen 15 bin 500 kök kenevir yakilarak imha edildi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:22:18

Van Ve Bitlis'teki 11 Belediye Van Gölü Için Ortak Hareket Edecek

Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel: 'Van Gölü'nün etrafinda yasam ve hizmet kalitesini arttiracagiz. Bu kapsamda göle kiyisi olan bütün belediyelerimizle çalisma yürütüyoruz. Kati atik tesisleri insa ediyoruz. Atik su aritma tesisi olmayan ilçelerimiz kalmayacak' Edremit Belediye Baskani Ismail Say: 'Van Gölü kirlenmesin söylemi yetmiyor. Bunu bir uygulamaya dökmek gerekir. Bu anlamda son yillarin en önemli çalismalarini yürütüyoruz' Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani: 'Makinelerini geçen yil yeniledigimiz Illeri Biyolojik Aritma Tesisi'ni yüzde 100 verimli çalisir hale getirdik. Altyapiya dahil olmayan 2 caddemizi de sisteme entegre ettik. Altyapinin bitmesiyle atiklar yüzde 100 aritilarak göle birakilacak'

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:22:17

Basörtülü Akademisyene Saldiriya Iliskin Tutuklu Süphelinin 6 Yil 9 Aya Kadar Hapsi Istendi

Sisli'de bir parkta akademisyen Nese Nur Akkaya ve Yasemin Farhat'a saldirdigi iddiasiyla tutuklanan Eray Çakin hakkinda, "halki kin ve düsmanliga alenen tahrik ve asagilama" ile "silahla kasten yaralama" suçlarindan 6 yil 9 aya kadar hapis cezasi istemiyle iddianame düzenlendi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:19:47

Sehitkamil'de Liseler Arasi Bilgi Yarismasi Düzenlendi

Sehitkamil Belediyesi, Sehitkamil Kaymakamligi ve Sehitkamil Ilçe Milli Egitim Müdürlügü is birligince liseler arasi bilgi yarismasi düzenlendi. Finale kalan 4 lise, birinci olmak için kiyasiya mücadele etti. Yarisma sonrasi dereceye giren okullara ve ögrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafindan verildi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:19:29

LGS'de Kitlesel Basari Gelenegi

Milyonlarca ögrenci ve velinin heyecanla bekledigi LGS sonuçlari açiklandi. Ugur Okullari kitlesel basari gelenegiyle Türkiye’nin gururu oldu. 427 Ugurlu ögrenci yüzde 1’lik dilimde yer almayi basardi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:19:28

Ergani'de Çöp Konteynerleri Dezenfekte Edildi

Diyarbakir’in Ergani ilçesinde bulunan çöp konteynerleri yikanarak dezenfekte edildi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:19:26

ANALIZ - Iran'da Boykot Ve Ötesi

Iran'daki son cumhurbaskanligi seçimlerini digerlerinden ayiran önemli bir konunun gözlemcilerin dikkatinden kaçtigi görülüyor: Iran diasporasinin da destegiyle aylar önce dillendirilmeye baslanan ve seçimlerden birkaç gün önce Iran'daki çok sayida reformcu ismin bildirisiyle açik bir çagriya dönüsen boykot stratejisi Iran cumhurbaskanligi seçimlerine katilim oranlarinda son on yilda gözlemlenen pozitif ivmenin yerini 18 Haziran seçimlerinde radikal bir düsüse birakmasi stratejik bir seçmen davranisi olarak ele alinmali Seçim boykotu, ileride daha genis çapli bir toplumsal hareketin gelebilecegine dair sisteme verilen bir uyari, bir tehdit ve tek bir seçimden ibaret olmayip seçim sonrasi dönemdeki siyasi gelismeleri de kapsayan uzun bir siyasi süreç olarak degerlendirilmeli Iranli reformcu seçmen açisindan 18 Haziran cumhurbaskanligi seçimlerini boykot etmek sessiz bir ilgisizlik degil, proaktif ve bir o kadar da riskli bir seçmen davranisiydi Boykot sonrasi mevcut durum, bize Reisi dönemi politikalarinin olasi maiyetine iliskin su temel senaryoyu sunuyor: Reisi’nin boykota cevaben temel politikasi liderlik ettigi siyasi sistemin güçlü oldugunun ve kendisinin de bir yargiç gibi adaleti temsil eden bir devrim rehberi olacaginin sinyalini vermek Reisi hükümeti Bati dünyasi ile yaptirimlarin kaldirilmasi ve nükleer anlasmanin etkili bir sekilde uygulanmasina yetecek seviyede bir diplomatik iliski zemini gözetecek gibi Ekonomideki her türlü reform ve ferahlama, boykotçu seçmenin daha genis çapli bir toplumsal hareketi mobilize etmesinin önüne geçmek için de elzem görünüyor.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:18:46

Disisleri Bakanligi Açiklamasi ''Yunanistan Yargitayi'nin AIHM Kararlarini Yok Sayan Kararini Kiniyoruz'

Disisleri Bakanligi tarafindan, Iskeçe Türk Birligi’nin yeniden tescili için yaptigi basvurunun, Istinaf Mahkemesi’nin ardindan Yunanistan Yargitay’i tarafindan da 30 Haziran’da açiklanan kararla reddedildiginin ögrenildigi belirtilerek, “Yunanistan Yargitayi’nin AIHM kararlarini yok sayan kararini kiniyoruz” ifadesine yer verildi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:18:40

Çüngüs'te Çikan Yangin Evi Kül Etti

Diyarbakir’in Çüngüs ilçesinde bir evde çikan yangin nedeniyle ev kullanilmaz hale geldi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:17:19

Kaza Sonucu Yürüme Yetisini Kaybeden Kirgiz Kadin, Bursa'da Yeniden Ayaga Kalkti

Kazakistan'da 2018'de geçirdigi kaza sonrasi omurgasinin en altinda kirik meydana gelen, omuriliginde hasar gelisen ve bacaklari güçsüzlesen 50 yasindaki Bubucemal Zhumashova 5 aydir Bursa'da özel bir hastanede tedavi görüyor Hastanenin Bashekimi Dr. Nurten Küçükçakir: 'Cihazlarla, walker (yürüteç) destegiyle hastamizi ayaga kaldirmayi basardik. Bunda hem lokomat dedigimiz yürüme robotunun hem de birebir uygulanan fizyoterapist kontrollü kuvvetlendirici egzersizlerin çok etkisi oldu'

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:17:18

TBMM Baskani Sentop, Somali Milli Günü Dolayisiyla Ulusal Meclisi Baskani Abdirahman'a Tebrik Mesaji Gönderdi

TBMM Baskani Mustafa Sentop, Somali'nin Milli Günü dolayisiyla Somali Ulusal Meclisi Baskani Mohammed Mursal Sheikh Abdirahman'i kutladi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:17:17

Akçakale'de Yarim Asirlik Agaçlarin Bulundugu Alan Mesire Alanina Dönüstürüldü

Akçakale Belediyesi ve Büyüksehir Belediyesi’nce hayata geçirilen ve ilçede ilk olma özelligi tasiyan mesire alanina spor aletleri kuruldu ve oyun grubu çocuklarin hizmetine açildi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:16:49

Sanliurfa'da Çocuklar Yaz Tatilini Spor Kurslarinda Degerlendiriyor

Karaköprü Belediyesi çadir spor merkezinde açtigi basketbol ve tekvando kurslariyla çocuklarin yaz tatilinde hem spor yapmalarini hem de bos zamanlarini degerlendirmelerini sagliyor.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:16:48

Tamsaha'nin 200. Sayisi Yayinda

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yayin organi olan TamSaha Dergisi’nin temmuz sayisi yayinda.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:16:47

Türkiye'den Iskeçe Türk Birliginin Statüsünün Iadesi Talebinin Yunan Mahkemesince Tekrar Reddedilmesine Tepki Açiklamasi

Disisleri Bakanligi: 'Bahse konu kararla Iskeçe Türk Birliginin 38 yildir devam eden hukuk ve demokrasi mücadelesinde Yunanistan'da iç hukuk yollari üçüncü kez tüketilmis olmaktadir' 'Yunanistan Yargitayi'nin AIHM kararlarini yok sayan kararini kiniyor, Yunanistan'i, uluslararasi hukuka uygun hareket ederek, 13 yildir hayata geçirmekten imtina ettigi AIHM kararlarini uygulamaya ve Bati Trakya Türk Azinligi sivil toplum örgütlerinin tescili için gerekli adimlari atmaya davet ediyoruz'.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:16:18

Baris Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projesinde Tapu Devir Islemleri Hizlandi

MERSIN – İçel’in merkez Akdeniz ilçesinde kentsel dönüsüm için yeni bir adim daha atilirken, Baris Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projesinde tapu devir islemleri hizlandi. Baris Mahallesi sakinleri; ihalesi 30 Temmuz’da yapilacak olan kentsel dönüsüm projesi kapsaminda tapu devirlerini, Toplu Konut Idaresine (TOKI) yapmaya devam ediyor.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:16:17

Sabiha Gökçen Havalimani'nda Izolasyon Çalismasinda Korkutan Yangin

Sabiha Gökçen Havalimani’ndaki bir binada yürütülen izolasyon çalismalari esnasinda yangin çikti. Olay yerine çok sayida itfaiye ekibi sevk edildi. Yangin kisa sürede kontrol altina alindi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:15:17

Kuraklik Su Kuslarinin Beslenme Aliskanligini Da Degistirdi

Selçuk Üniversitesi Kus Gözlem Toplulugu Akademik Danismani Arastirma Görevlisi Osman Nurullah Berk: 'Sulak alanlarda yeterince beslenemeyen marti ve leylek gibi türler, artik sehir çöplügünde insan atiklari ile beslenmektedir' 'Göç boyunca genellikle sulak alanlarda beslenerek, dinlenerek rotalarina devam eden göçmen kuslar, artik kendilerine uygun sulak bir alan bulmakta zorlanmakta'.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:14:47

Ataköy'de Tente Faciasina Iliskin Davada Bilirkisi Raporu Açiklandi

Ataköy Ömer Duruk Camii’de cenaze namazinda tente çökmesi sonucu 3 kisinin hayatini kaybettigi 45 kisinin de yaralandigi olayin davasinin görülmesine devam edildi. Olaya iliskin açiklanan bilirkisi raporunda kazanin öngörülebilir oldugu aktarilarak, 2 imamin asli, 2 imamin ise tali kusurlu oldugu belirtildi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:13:49

Cumhurbaskani'nin Konusmasindan Etkilendi, O Eseri Kaleme Aldi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in bir konusmasindan etkilenen Sivasli tarihçi-sinif ögretmeni, gençlerin Türk milletinin gizli kalmis hazinelerinden Nuri Demirag’i taniyip örnek almalari için bir kitap kaleme aldi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:13:48

Oral Açiklamasi 'Kabotaj Denizlerimiz Için Çok Önemli'

Yalova’nin Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, yayinladigi mesajla 1 Temmuz Kabotaj Bayramini kutladi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:13:47

Antalya çöl olacak! Ünlü Prof. tarih verdi

Prof. Dr. Mehmet Levent Kurnaz, 2100 yılında Antalya'nın ikliminin aynen Kahire gibi olacağını söyledi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:13:19

Nevsehir Belediyespor'da Kale Serkan Keles'e Emanet Edildi

TFF 3. Lig ekiplerinden Nevsehir Belediyespor, Artvin Hopaspor'da forma giyen kaleci Furkan Keles ile sözlesme imzaladi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:13:18

 1  2  ...  57  58  59  ...  74  75