Baris Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projesinde Tapu Devir Islemleri Hizlandi

MERSIN – İçel’in merkez Akdeniz ilçesinde kentsel dönüsüm için yeni bir adim daha atilirken, Baris Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projesinde tapu devir islemleri hizlandi. Baris Mahallesi sakinleri; ihalesi 30 Temmuz’da yapilacak olan kentsel dönüsüm projesi kapsaminda tapu devirlerini, Toplu Konut Idaresine (TOKI) yapmaya devam ediyor.

Baris Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projesinde Tapu Devir Islemleri Hizlandi
Akdeniz belediye Baskani Muhammet Mustafa Gültak, konutlarinin tapu devir islemleri için Yenisehir Tapu Müdürlügünü ziyaret eden Baris Mahallesi sakinleri ile bulusarak proje hakkinda açiklama yapti. Baskan Gültak, “Baris Mahallesinde yasayan vatandaslarimiz, kentsel dönüsüm projesi kapsaminda, tapularini TOKI adina belediyemize devretmeye devam ediyor. Süreç hizla devam edecek ve insallah 30 Temmuz 2021 tarihinde de Baris Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projesinin baslamasi amaciyla ihale gerçeklesecek. Böylelikle tapularini TOKI’ye devreden ve ardindan evlerini bosaltan vatandaslarimiza da kira yardimlari hemen baslatilacak” dedi.



“Akdeniz ve İçel’i degistirmek için çalisiyoruz”

Baris Mahallesi sakinleriyle sohbet eden Gültak, “Cumhurbaskanimiz da kentsel dönüsüm projelerine büyük önem veriyor. Bize de ‘Akdeniz’i mutlaka degistirecek ve dönüstüreceksiniz’ yönünde talimati var. Bizler de bunun geregini yapmaya, vatandaslarimiza güvenli ve modern yapilar; her yönüyle planli ve düzenli bir kent ve saglikli yasam alanlari saglamaya çalisiyoruz. Bizlere güvendikleri ve inandiklari için de Baris Mahallesi sakinlerine gönülden tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Ihalenin ardindan proje hizla baslayacak ve kisa sürede tamamlanacak”

Baris Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projesinin hizla baslayacagini ve tipki Çay Mahallesinde yükselen 500 konutluk proje gibi kisa sürede bitecegini de kaydeden Gültak, “Akdeniz ve İçel’in degisimi, gelisimi ve daha da yasanilabilir olmasinin yolunun kentsel dönüsümden geçtigini sürekli söylüyoruz. Bu bilinçle oldukça önem verdigimiz TOKI projelerine vatandaslarimizin da yogun ilgi gösterdigini görmek bizleri fazlasiyla mutlu ediyor. Hak sahibi vatandaslarimiz hiç merak etmesin, projede bütün süreçler onlarin lehine olacak. Akdeniz’i hep birlikte degistirmeye devam edecegiz. Baris Mahallemize, Akdeniz’e ve İçel’e simdiden hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Hak sahibi vatandaslardan tesekkür

Mahalle sakinleri de memnuniyetlerini dile getirerek, Akdeniz ve İçel’in degisecegine inandiklarini ifade ettiler. Projenin bitmesini sabirsizlikla beklediklerini de belirten vatandaslar, Baris Mahallesini tamamen degistirecek projenin hayata geçmesini saglayan Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak’a tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA