'El Chapo'nun Uyusturucu Kaçakçiligindan Tutuklanan Esinin Suçlamalari Kabul Edecegi Belirtildi

Meksikali uyusturucu baronu "El Chapo" lakapli Joaquin Guzman'in uyusturucu kaçakçiligindan tutuklanan esi Emma Coronel Aispuro'nun savcilikla hakkindaki suçlamalari kabul etmek için anlastigi belirtildi.

New York Times'in dava hakkinda bilgisi olan bir kisiye dayandirdigi haberinde, Aispuro'nun 10 Haziran'da Washington federal bölge mahkemesine çikacagi ve "Sinaloa" uyusturucu kartelini yürütmede esi Guzman'a yardim ettigi yönündeki federal suçlamalari kabul edecegi kaydedildi.

Aispuro'nun savcilikla varilan anlasma geregi ABD yetkililerine esinin is ortaklari ve akrabalari hakkinda bilgi vermeyecegi ifade edildi.

Guzman'in 31 yasindaki esi Emma Coronel Aispuro, Dulles Uluslararasi Havalimani'nda 22 Subat’ta gözaltina alinmis, hakkinda cezaevinde kalmasina yetecek kadar delil olduguna hükmedilerek tutuklu yargilanmasina karar verilmisti.

Savcilik, Aispuro'nun "Sinaloa" karteli içinde etkili bir pozisyonda oldugunu ve kocasinin uyusturucu kaçakçiligi islerine birçok bakimdan yardim ettigini öne sürmüstü.

El Chapo (cüce) lakapli esi Guzman ise 2001 ve 2015 yillarinda Meksika'da iki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçtiktan sonra Ocak 2016'da tekrar yakalanmis ve ABD'ye iade edilmisti.

Dünyanin en büyük uyusturucu örgütünün elebasi olmakla suçlanan El Chapo, 17 Temmuz 2019'da ABD'nin New York eyaletinde görülen durusmasinda müebbet hapis cezasina çarptirilmisti.

Kaynak: AA