Çikolata Paralarini Tekerlekli Sandalye Için Biriktirdiler

Manisa’nin Yunusemre ilçesindeki Cemal Ergün Ilkokulu 4-D sinifi ögrencileri, siniflarindaki bedensel engelli arkadaslari için baslattiklari ’Biz Çikolata Yemesek de Olur, Yeter ki Siz Yürüyün’ adli tekerlekli sandalye kampanyasinda bir yil içinde cep harçliklarindan artirdiklari paralarla 16 tekerlekli sandalye parasi topladi. Sinifta baslayan proje önce bütün okula, sonra da okul disina tasinca kendileri minik yürekleri kocaman olan ögrenciler 16 engelli için umut oldu.

Çikolata Paralarini Tekerlekli Sandalye Için Biriktirdiler
Manisali ögrenciler, ’Biz Çikolata Yemesek de Olur, Yeter ki Siz Yürüyün’ adli proje kapsaminda cep harçliklarindan arttirdiklari paralar ile 16 engellinin yüzünü güldürecek. Cemal Ergün Ilkokulu 4-D sinifi ögrencileri, okula gelemeyen bir bedensel engelli ögrenci nedeniyle sinif ögretmenleri ile birlikte cep harçliklarindan arttirdiklari paralari toplayarak farkindalik projesi baslatti. Bir tekerlekli sandalye için baslatilan kampanyanin sonunda veliler ve ögrencilerin huzurunda açilan kumbaradan 20 bin TL çikti.

Cemal Ergun Ilkokulu 4-D sinif ögretmeni Nazli Aydin Çiplak, ögrencileri ile birlikte pandemi öncesi 2020 yili subat ayinda baslattiklari farkindalik projesine ’Biz Çikolata Yemesek de Olur, Yeter ki Siz Yürüyün’ adini verdiklerini söyledi.

Ögrencilerin cep harçliklarindan arttirdiklari paralarin kumbarada toplandigini kaydeden sinif ögretmeni Çiplak, kampanyaya geçen zaman içerisinde ögrencilerden duyan duyarli vatandaslarin da destek vererek kumbaraya para bagisinda bulundugunu anlatti. Sinif ögretmeni Nazli Aydin Çiplak, “Bizim sinifimizda bedensel engelli bir arkadasimiz var, ancak okula hiç gelmiyor evde egitim aliyor. Bu arkadasimizdan esinlendik, projemizin çikis noktasi o. Onun sayesinde bu projeyi baslattik. Bir de bizim 1. siniftan bu yana yaptigimiz saglikli beslenmek, abur cuburdan uzak durmak diye bir projemiz daha vardi. O yüzden de kumbaramizin üzerine de ’Biz çikolata yemesek de olur, yeter ki siz yürüyün’ yazarak sloganimizi da olusturduk. Çocuklarimizla birlikte baslarda haftada belirli günlerde cep harçliklarindan arttirdiklari paralari kumbaraya attilar, ben de onlara destek oldum” seklinde konustu.



Yardim kampanyasina disaridan da destek geldi

Sinif içerisinde baslattiklari projenin duyulmasinin ardindan disaridan da bagislarin gelmeye basladigini anlatan sinif ögretmeni Çiplak, bir gün siniftaki ögrencinin babaannesinin kumbaraya destek olmak istedigini söyleyerek, “Bagisi kabul ederek, kampanyamizi büyütme karari aldik. Arkadaslarimiza ve yakin çevremize söyledik, sag olsunlar onlar da bizlere çok destek oldular. Bir sandalye almak için çiktigimiz yolda bugün yaklasik 16 sandalye alabilecek kadar bagis topladik. Sinif olarak onlara umut isigi olacagimiz için çok mutluyuz. Kumbaramizi ailelerimizin ve ögrencilerimizin huzurunda açtik ve toplanan para 20 bin liraya yakin” dedi.



Ögrenciler mutlu ve huzurlu

Projeyi cani gönülden destekleyen sinif ögrencilerinden Burhan Efe Akgör, “Birine hediye almak zaten çok güzel bir seydir. Hayati degistirecek hediye almak, olumlu bir etki vermek gerçekten çok güzel bir duygu” diye konustu.

Sinif ögrencilerinden Mehmet Ali Atakli ise ögretmenine tesekkür ettigini belirterek, “Bu kadar çok para toplanacagini düsünemezdim. Hatta bir tekerlekli sandalyeyi alacak kadar para toplayamayiz diye düsünürken ummadigimiz kadar çok para toplandi” dedi.

Sinif ögrencilerinden Gülsüm Eyman Kara da duygularini söyle dile getirdi:

“Bedensel engelli arkadaslarimiz bizler kosarken pencereden bakip bizleri seyrediyorlar. Simdi 16 arkadasimiza umut olacagiz, çok mutluyum.”
Kaynak: İHA