'Türkiye'de Rus Ressamlari' Sergisi Ankara'da Açildi

Rus ressamlarin yagli boya ve sulu boya eserlerinden olusan "Türkiye'de Rus Ressamlari" konulu sergi, baskent Ankara'da açildi.

Rusya Uluslararasi Isbirligi Ajansi Rossotrudniçestvo Türkiye Temsilciligi tarafindan ve Rusya'nin Ankara Büyükelçiligi destegiyle, çagdas Rus resim sanatinin önde gelen isimlerinden Konstantin Mirosnik, Aleksandr Jernoklyuev, Aleksey Belyayev-Gintovt, Oleg Putnin ve Vasya Lojkin'in yagli boya ve sulu boya eserlerinden olusan "Türkiye'de Rus Ressamlari" sergisi baskentlilerin begenisine sunuldu.

Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde gerçeklestirilen açilisa, Rusya'nin Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Rusya Uluslararasi Isbirligi Ajansi Rossotrudniçestvo Türkiye Temsilciligi Baskani Doç. Dr. Aleksandr Sotniçenko, Çankaya Belediyesi Baskan Yardimcisi Gülsün Bor Güner ve birçok davetli katildi.

Yerhov, çok güzel bir proje baslattiklarini belirterek, Ankaralilara güncel Rus ressamlari tanittiklari için memnuniyet duydugunu söyledi.

- "Türkiye'yle hava yolculuklarini açan ilk ülke olacagiz insallah"

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle alinan kisitlamalarin yumusatilmasinin ardindan Ankara'da bu tür sergiyi ilk açanlardan olduklarini belirten Yerhov, "Türkiye'yle hava yolculuklarini açan ilk ülke olacagiz insallah diye ümit ediyorum ve Türkiye'ye Rus ziyaretçiler de gelecek insallah." dedi.

Sotniçenko ise Rus sinemacilarini, ressamlarini ve yazarlarini Türk toplumuyla bulusturma hayalinin oldugunu ve bu açilisla hayalinin ilk adimini attigini belirtti.

Ressamlarin da aralarinda oldugunu kaydeden Sotniçenko, iki ressamin ise eserleriyle burada oldugunu kaydetti.

Sotniçenko, 19. yüzyilin sonundan bugüne benzer bir etkinligin düzenlenmedigine dikkati çekerek, "Buradan çikisla, halihazirda tarihi bir olaya sahitlik ettigimizi, tarihi bir hadisenin birer unsuru da oldugumuzu ifade etmem gerekir." diye konustu.

Kaynak: AA