Miniklerin 'Sifir Atik' Defilesi Büyük Alkis Aldi

Atakum Belediyesi, Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü ve AtaÇocuk Anaokulu is birligi ile Çevre Haftasi kapsaminda ‘Sifir Atik’ farkindaligina dikkat çekmek için atik materyallerden sergi ve defile gerçeklestirildi. Baskan Deveci, “Sifir Atik Projesi olmazsa olmaz projemiz. Atiklarimizi kaynakta ayristiracagiz. Onlardan deger elde edecegiz” dedi.

Miniklerin 'Sifir Atik' Defilesi Büyük Alkis Aldi
Atakum Belediyesi, Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü ve AtaÇocuk Anaokulu is birligi ile Çevre Haftasi kapsaminda etkinlik düzenlendi.

Çobanli Iskelesi’nde gerçeklesen etkinlikte minikler atik materyallerle hayal güçlerini konusturduklari bir sergi ve defile gerçeklestirdi. Defilede, atik ürünlerden yapilan elbiseler, astronot kiyafetleri, arabalar, sapkalar büyük alkis aldi. Miniklerin ‘Sifir Atik’ duyarliligi mesaji verdigi programa Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Ömer Bolat basta olmak üzere çok sayida yurttas katildi.



“Yeni nesille basariya ulasiyoruz”

Çevre Günü’nün temel mantiginin gelecek nesillere çevre bilinci asilamak ve çevreyi lafla degil fiili olarak korumak için yeni nesiller yetistirmek oldugunu kaydeden Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Ömer Bolat, “Modernlesen hayatimizin, kentlesmenin genislemesiyle çevrenin oldukça önem arz ettigi çesitli sorunlar ortaya çikmaktadir. Bu sorunlarla tamamen basa çikabilmemiz için çevre bilincinin yüksek seviyede sürdürülebilir ve kullanma koruma dengesi ile saglanmaktadir. Bunun için de gerek yerel yönetimler gerek bakanligimiz olarak çevreye olumsuz etki yapan her türlü faktörlerin bertaraf edilmesi için her türlü çalismayi yapmaktayiz. Bundan dolayi yerelde bu isi sonuç odakli yapabilmemiz için buradaki ögrencilerimiz gibi yeni nesillerin sifir atik kavramiyla yani atigin yerinde dönüstürülmesi, bir baskasinin çöp olarak gördügünü degerli bir malzeme olarak yönetilmesi ile basariya ulastigimiz kesindir” dedi.



“Atiklar ekonomiye dönüsecek”

Çevre konusunda duyarlilik ve farkindalik yaratmaya çalistiklarini belirten Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, “Dogayi kirlettik. Sizin geleceginizi karartiyoruz. Bizim yas grubumuz sizin geleceginizi karartiyor. O nedenle sizin azminiz, bizim de kendi hatalarini telafi eder çalismamizla sürdürülebilir sizin de içinde yasayabileceginiz huzurlu olabileceginiz bir çevre hedefliyoruz. Doga insanla vardir. Insansiz doga olmaz. Dogayi tahrip eden çevreyi tahrip eden insandir. Bu nedenle dogayi tahrip etmezsek gölleri, agaçlari kurutmayiz. Ormanlar yemyesil olur. Dünyanin en güzel cografyasi, Anadolu cografyasi o sizin mutlu, huzurlu, saglikli bir sekilde yasayabileceginiz cografi alan olarak kalmali. Göllerimiz kuruyor, koca denizlerimiz bizim ellerimizle kirleniyor. Bunu ortadan kaldirabilmeliyiz. Çevre Müdürlügü ile belediyeler bunun için var. Çevre Müdürlügü’nün en yakin paydasi belediyeler. Önümüzdeki süreçte ciddi is birlikleri yapacagiz. Sifir Atik Projesi artik olmazsa olmaz projemiz. Atiklarimizi kaynakta ayristiracagiz. Onlardan deger elde edecegiz. Onlardan bir kismini ekonomiye dönüstürecegiz; digerini de kompost olarak tarim ve hayvancilik için kullanacagiz. Böylece topragimizi daha verimli hale dönüstürecegiz. Ürettigimiz atiklardan üretime katki saglayacak olusumlar saglayacagiz. Bunlari yapabiliriz; geciktik ama yapmaliyiz. Bundan sonraki süreçte yapacagiz. Siz sevgili çocuklar annelerinize mutfakta kagitlari, plastikleri, cam siseleri, mutfagin atiklarini ayri çöp kutularina atmasini tembihleyin ve mutfagin kapisindan yapiyor mu yapmiyor mu diye izleyin. Bundan sonraki ödeviniz bu” diye konustu.

Kaynak: İHA