TEM Otoyolu'nda Tersane Isçilerini Tasiyan Minibüs Ile Otomobil Çarpisti Açiklamasi 9 Yarali

Kocaeli’nin Derince ilçesi TEM Otoyolu’nda ayni istikametteki tersane isçilerini tasiyan minibüsle otomobilin çarpismasi neticesinde meydana gelen kazada 9 kisi yaralandi. Kazaya karisan otomobilin sürücüsü, yaralanan esinin yaninda oturarak elini birakmadi.

TEM Otoyolu'nda Tersane Isçilerini Tasiyan Minibüs Ile Otomobil Çarpisti Açiklamasi 9 Yarali


Kaza, 18.30 siralarinda Kocaeli’nin Derince ilçesi TEM Otoyolu Fatih Sultan Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Istanbul istikametinde seyir halinde olan Bahri B. idaresindeki 69 AD 662 plakali Honda marka otomobil ile Gölcük’te bulunan bir tersanenin isçilerini tasiyan Ismail A. yönetimindeki 34 LFN 843 plakali Mercedes marka minibüs çarpisti. Çarpismanin etkisi ile savrulan minibüs, bariyerlere çarparak refüje yan yatti. Yaklasik 50 metre sürüklenen otomobil ise takla atarak durabildi. Kazada otomobil sürücüsünün esi Fahriye B., minibüste sikisan sürücü Ismail A. ve 7 isçi yaralandi.

Yaralilar hastaneye kaldirildi

Kazayi gören vatandaslar durumu hemen 112 Acil Yardim ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine çok sayida itfaiye, saglik ve polis ekibi sevk edildi. Kisa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafindan minibüste sikisan sürücü, kurtarildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapilan yaralilar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldirildi. Kazada yaralanmadan kurtulan bir kadin ise olay yerinde sinir krizi geçirdi. Ekipler tarafindan sakinlestirilen kadin, hastaneye kaldirildi.

Dakikalarca yaralanan esinin elini tuttu

Kazada yaralanan Fahriye B.’nin elini tutan otomobil sürücüsü Bahri B., dakikalarca esinin yani basinda bekledi. Esinin elini birakmayan Bahri B., saglik ekipleri gelene kadar onun basindan bir saniye bile ayrilmadi. Kazaya karisan minibüs ve otomobilde bulunan yaralilarin hastanelere götürülmesinin ardindan vinçler yardimi ile kaldirildi. Kaza sebebi ile TEM Otoyolu Istanbul ve Ankara istikametinde yogunluk olustu. Araçlarin kaldirilmasinin ardindan trafik normale döndü.

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA