(Özel) Terastan Girdiler, Pandemi Nedeniyle Kapali Olan Oteli Soydular

Taksim’de bir otelin içinden çelik kasa, çok sayida televizyon ve banyo bataryasi çalan hirsizlar yakalandi. Süpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

(Özel) Terastan Girdiler, Pandemi Nedeniyle Kapali Olan Oteli Soydular
Güven Timleri Sube Müdürlügüne bagli ekipler, Beyoglu Yogurtçu Faik Caddesi üzerinde bulunan ve pandemi nedeniyle bir süredir kapali oldugu ögrenilen bir otelden hirsizlik yapildigi yönünde ihbar aldi. Ihbar üzerine harekete geçen ekipler, olay yerine geldiklerinde otelin iç kapilarinin kirildigini, banyo bataryalarinin ve televizyonlarin yerinde olmadigini gördü. Bunun üzerine polis olayla ilgili çalisma baslatti. Otelde ve çevrede yapilan incelemelerin ardindan süphelilerin eskalleri tespit edildi. Polis, eskalleri belirlenen sahislari yakalamak için harekete geçti.

4 kisi gözaltina alindi

Ekiplerin çalismalari sonucu, olayin süphelisi olduklari belirlenen 4 kisi otelin yaninda bulunan bir baska binada kiskivrak yakalandi. Süpheliler sorgulanmak üzere Güven Timleri Sube Müdürlügü B Bölge Amirligine götürüldü. Burada ifadeleri alinan sahislar Y.B., Y.T., M.M. ve E.I.’nin benzer suçlardan çok sayida kaydi oldugu ögrenildi.

Otele teras katindan girip soymuslar

Edinilen bilgiye göre, otelin kapali olmasini firsat bilen süpheliler önce otelin bitisigindeki binaya yerlesti. Daha sonra oturduklari binanin yangin merdivenini kullanarak otelin terasina ulasan süpheliler terasta bulunan pencereyi kirarak içeri girdi. Hirsizlar, içeride bulunan 17 televizyon, bir adet çelik kasa ve çok sayida banyo bataryasini çalarak buradan ayrildi. Buradan çaldiklarini yine bitisikte bulunan metruk binaya tasidilar. Süpheliler bu sekilde oteli 200 bin TL civarinda maddi zarara ugratti. Polisin operasyonuyla, hirsizlarin çaldigi televizyonlar metruk binanin içinde ele geçirildi.

Teras katinin penceresini kirarak içine girdikleri otelden 200 bin TL’lik hirsizlik yapan süphelilerin emniyetteki islemleri sürüyor.
Kaynak: İHA