Milli Egitim Bakani Selçuk, Irak Egitim Bakani Muhluf Ile Bir Araya Geldi Açiklamasi

'Salginda edindigimiz tecrübeler ile egitim alaninda daha iyiye ulasmak adina birlikte çalisabilecegimize inaniyorum'.

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Irak Egitim Bakani Ali Hamid Muhluf'la görüstü.

Milli Egitim Bakanligindan yapilan açiklamada, Bakan Selçuk'un bakanligin merkez binasinda, Muhluf ve beraberindeki heyetle bir araya geldigi bildirildi.

Görüsmede, Muhluf ve beraberindeki heyeti agirlamaktan büyük onur duydugunu dile getiren Selçuk, iki ülkenin cografi ve kültürel yakinligi ile her zaman birbirlerini en iyi anlayabilecek ve iletisim kurabilecek ülkeler oldugunu belirtti.

Türkiye'nin salgin sürecindeki egitim çalismalarina iliskin meslektasina bilgi veren Selçuk sunlari kaydetti:

"Salginda edindigimiz tecrübeler ile egitim alaninda daha iyiye ulasmak adina birlikte çalisabilecegimize inaniyorum. Bakanligimizin bu zorlu süreçte tüm birimleriyle etkili bir çalisma yürüttügüne inaniyorum. Ögrencilerimizin egitimlerinde geri kalmamasi adina özellikle çevrim içi egitim alaninda kapsamli çalismalari hizli bir sekilde tamamladik ve uygulamaya koyduk. Ögrencilerimize, Egitim Bilisim Agi olarak adlandirdigimiz platformdan yürüttügümüz canli dersler ve zengin materyaller, program dahilinde derslerin yapildigi televizyon kanallari vasitasiyla her zaman ulastik. Bu çalismalari yapan birimimize bugün gerçeklestirdiginiz ziyaretinizin de tecrübe paylasimi yönüyle faydali olduguna inaniyorum."

Iyi örnekler, güzel uygulamalar paylasildikça çocuklarin ve gençlerin egitiminin niteliginin artacagini ifade eden Selçuk, "Bu kapsamda, çalisma arkadaslarimin hazirladigi, bakanligimiz birimleri ve okullarin yer aldigi ziyaret programinin faydali olacagina ve ileriye dönük is birligi imkanlari hakkinda fikir verecegine inaniyorum." dedi.

Selçuk, tüm is birligi alanlarinda gerekli destegi saglamaya her zaman hazir olduklarini belirtti.

- "Ögrencilerimize verdiginiz desteklerle çocuklarimiz okullarindan ayri kalmadi"

Irak Egitim Bakani Muhluf ise Türkiye'nin uzaktan egitim dönemindeki çalismalarindan övgüyle söz ederek, "Türkiye'de ögrenim gören Irakli ögrencilerimize verdiginiz destekler sayesinde çocuklarimiz okullarindan ayri kalmadi." dedi.

Ülkelerinde gerçeklestirecekleri egitim reformlarinda Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini vurgulayan Muhluf, özellikle iki ülkenin ögretmen yetistirme programlari ve temel egitim alanlarindaki paylasimindan büyük mutluluk duyacaklarini kaydetti.
Kaynak: AA