Jandarmadan Uyusturucu Sebekesine Operasyon Açiklamasi 5 Gözalti

Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekipleri, yabanci uyruklu sahis liderligindeki uyusturucu sebekesine operasyon düzenledi. 5 kisinin gözaltina alindigi baskinlarda 22 bin adet uyusturucu hap, 8 kilogram esrar ve 2 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

Jandarmadan Uyusturucu Sebekesine Operasyon Açiklamasi 5 Gözalti
Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekipleri, uyusturucu madde kaçakçiligi ile mücadeleye yönelik yaptigi istihbari çalismalar neticesinde Fatih’te yabanci uyruklu sahislarin islettikleri ikinci el esya dükkaninda uyusturucu madde satisi yaptigi bilgisine ulasti. Alinan bilgi üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, Fatih bölgesinde ikinci el esya satisi yapan dükkanlari ve sahislari mercek altina aldi. Yapilan teknik ve fiziki takip ile yabanci uyruklu M.E. isimli sahsi tespit eden jandarma, M.E.nin baglantili oldugu sahislar ile kullandiklari adresleri tek tek belirledi.

Camdan attiklari çanta jandarmanin dikkatinden kaçmadi

Jandarma ekiplerince adli makamlardan alinan arama kararina istinaden operasyon için dügmeye basildi. Operasyonda süpheliler evin camindan bahçeye uyusturucu dolu çantayi attilar ancak bu durum jandarmanin dikkatinden kaçmadi. Tamami yabanci uyruklu oldugu anlasilan süphelilerin ev ve ikinci el esya satisi yapildigi beyan edilen is yerlerinde yapilan aramalarda esyalarin arasina gizlenmis 22 bin adet uyusturucu hap, 8 kilogram esrar, 2 kilogram metamfetamin, 1 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsiz tabanca ile çok sayida tabanca fisegi ele geçirildi. Gözaltina alinan suç örgütünün lideri M.E. ile, B.N., M.H.N., M.A.B, ve O.B isimli 5 sahis, jandarmadaki islemlerinin ardindan sevk edildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA