Isviçre'deki Libya Siyasi Diyalog Forumu Oturumlari Kovid-19 Nedeniyle Verilen Aranin Ardindan Yeniden Basladi

Libya'da yapilacak 24 Aralik seçimlerinin hukuki altyapisini tartismak için bir araya gelen 75 forum üyesinden 4'ünde Kovid19 tespit edildi.

Birlesmis Milletler (BM) öncülügünde Isviçre'de yapilan Libya Siyasi Diyalog Forumunda (LSDF), bazi katilimcilarin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerinin pozitif çikmasi üzerine ara verilen oturumlar yeniden basladi.

AA muhabirinin BM Libya Destek Misyonu (UNSMIL) Sözcüsü Jean Alam'dan aldigi bilgiye göre, Libya'da 24 Aralik'ta yapilmasi planlanan parlamento ve baskanlik seçimlerinin hukuki altyapisinin görüsüldügü Isviçre'nin Nyon kasabasindaki toplantinin üçüncü gününde üyelerden 4'ünde Kovid-19 tespit edildi.

Alam, dün toplanti yerinde yapilan rutin testlerden sonra, LSDF katilimcilarindan birinin Kovid-19 testinin pozitif çiktigini, söz konusu katilimcinin gerekli tibbi bakimin saglanmasinin ardindan karantinaya alindigini belirtti.

Vakanin ardindan temasli takibi yapilmasi için BM personeli dahil tüm LSDF katilimcilarinin hizli bir Kovid-19 testine tabi tutuldugunu aktaran UNSMIL Sözcüsü, bu testlerin ardindan 3 vakanin daha tespit edildigini ve bu kisilerin de karantinaya alindigini kaydetti.

"LSDF müzakerelerinin devamini saglamak için tüm saglik önlemleri siki bir sekilde takip ediliyor" diyen Alam, oturumlara kaldigi yerden devam edildigini aktardi.

Isviçre'de yapilan LSDF'nin sabahki oturumlarina, üyelerden ikisinde Kovid-19 tespit edilmesi üzerine ara verilmisti.

UNSMIL öncülügünde Libya krizine siyasi çözüm için baslatilan ve Libya'nin farkli siyasi ve sosyal kesimlerini temsilen seçilen 75 kisi ile yürütülen LSDF'nin Kasim 2020'de Tunus'ta yapilan ilk toplantisinda, 24 Aralik 2021'de seçimlere gidilmesi karari alinmisti.

Kaynak: AA