'Ayvalik Kiyilarindan Öyküler' Kitabinin Yazari Ögrencilere Ödül Yagdi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde; Ilçe Milli Egitim Müdürlügü öncülügünde ilçedeki okullar arasinda düzenlenen 2020-2021 Egitim Ögretim Yili Ayvalik Kiyilarindan Öyküler Projesi’nde dereceye girenlere ödülleri düzenlenen bir törenle verildi.

'Ayvalik Kiyilarindan Öyküler' Kitabinin Yazari Ögrencilere Ödül Yagdi
Ayvalik genelindeki 11 liseden 11 ögretmen, 132 ögrenci ile 4 ay süren öykü yazma atölye çalismalarinin ardindan öykü yarismasi için Ilçe Milli Egitim Müdürlügüne gönderilen 48 eserden yayimlanmaya deger 36 öykünün yer aldigi kitabin da tanitildigi törende dereceye giren ögrencilerin heyecani ise görülmeye deger olarak nitelendirildi.

Basariyi Izleme ve Gelistirme Projesi BIGEP kapsaminda yürütülen “Ayvalik Kiyilarindan Öyküler” projesinin ödül töreni Cunda Mesleki Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda; Ayvalik Kaymakami Gökhan Görgülüarslan, Milli Egitim Bakanligi Temel Egitim Genel Müdürlügü Izleme ve Degerlendirme Daire Baskani Songül Koçer, Ayvalik Ilçe Milli Egitim Müdürü Güner Bahadir, Özel Ayvalik Ugur Anadolu Lisesi Kurucusu Ali Gür’ün de katilimiyla gerçeklesti.

Okullarin danisman ögretmenleri, projeye katilan ögrenciler, proje ve kitap basim süreci ekiplerinin de hazir bulundugu törende konusan Ilçe Milli Egitim Müdürü Güner Bahadir, düzenlenen projenin Ayvalik’ta bir ilk olduguna isaret ederek, “Bu bizim için ayni zamanda gurur ve onur meselesidir. Her zaman oldugu gibi tüm çalismalarimizda bizler, siz degerli ögretencilerimizi merkez almaya çalistik. Resim yapmayi isteyen ögrencilerimize bu imkâni sunmaya, halk oyunlarina katilmak isteyen ögrencilerimize bu imkâni sunmaya, müzikle ilgilenmek isteyen ögrencilerimize müzik kurslarimizla bu imkâni sunmaya çalistik. Bu tür çalismalarda her defasinda sizleri merkeze almaya çalistik. Bugün burada da ortaya çikan bu eser de ayni sekilde ortaya çikti. Ögrencilerimize sordugumuzda böyle bir çalismanin yapilmasi istedigi, bizleri bu alanda bu çalismayi yapmaya zorladi ve bütün paydaslarimizla, basta ögretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz ve bizlere destegini hiçbir zaman esirgemeyen, egitim adina her zaman bizlerle birlikte okul ve ögretmen odasi ziyaretlerinde siz ögrencilerimizi sinifta ziyaret ederek bizlere destek veren Sayin kaymakamimiza tesekkür ederim” dedi.

Törende konusan Milli Egitim Bakanligi Temel Egitim Genel Müdürlügü Izleme ve Degerlendirme Daire Baskani Songül Koçer de, ögrencilerin hazirladigi kitabin kendisini çok heyecanlandirdigini ifade ederek, “Bu anlamda siz ögrencilerimizin hazirladigi bu çalisma bas taci edilecek bir çalismadir. Bu yolda da sizlere isik olan ögretmenleriniz, Sayin Kaymakamimizin da destekleriyle belikli çok güzel bir ekip olusturulmus ki bugün burada bu güzel eserin ortaya çikmis oldugunu gördük. Ben sahsim ve bakanligimiz adina böyle güzel bir çalismayi hayata geçirip, tamamladiginiz için hepinize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Törende söz alan Ayvalik Kaymakami Gökhan Görgülüarslan ise; devletin kurumlari olarak, Milli Egitim ile birlikte Türkiye’nin en büyük zenginligi olarak bildikleri insan kaynaklarinin egitimi için ugrastiklarini vurgulayarak, “Devletler, toplumlar, kaynagin egitimle bulusmasi adina en büyük hizmet birimi olarak egitimi görmüslerdir ve bu noktada insanlari yetistirebilmek için tüm fedakârligi göstermislerdir. Biz de ilçemizde, devletimizin bizlere vermis oldugu görev tanimi içerisinde imkânlarimizla beraber, sivil toplum kuruluslari, vatandaslarimizla beraber gelecegimizle ilgili çocuklarimizin gelecege hazirlanmasi adina bir takim faaliyetler yürütüyoruz. Istiyoruz ki; çocuklarimiz okusunlar. Yeni bilgilerle donatilsinlar. Bilgi üretebilsinler. Ürettikleri o bilgilerle teknolojiyi yakalayabilsinler ve ülke olarak çagdas dünyada kendimize özgü bir yer alabilme arzusundayiz. Sadece bu tabiî ki yeterli degil. Insanlarin okumus olabilmesi ve bir takim bilgilerle donatilmasi yeterli olmuyor. Bugün burada yapildigi gibi o insan kaynaginin bunlari ifade edebilmeleri de gerekiyor. Bunlari sözlerle ifade etmek gerekiyor. Bugün burada oldugu gibi yazarak ve çizerek ifade etmek gerekiyor. Bunlar bir insan kaynaginin, bir ülkenin gelecegi olan vatandaslarinin elde etmesi gereken yeteneklerdir. Burada bulunan tüm kardeslerimiz bu anlamda dogru bir yoldadirlar. Böylelikle hem kendilerine hem de sevdiklerine, ebeveynlerine hem de ecdadina yönelik büyük bir hizmeti gerçeklestireceklerine dair emin adimlarla ilerlemeleri adina ögrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan projenin danisma ögretmenleri; Hatice Ögüt, Pinar Kartal, Güner Kars Türkdogan, Önem Koçer, Tarik Çagil, Ali Fegendemir, Cengiz Tepe, Rasim Kayas, Arzu Firat, Ahmet Kamer Altan, Yasemin Cantürk’ün yani sira; Ayvalik Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Ali Osman Yalçin, ögretmenler Çilem Görgüç, Melek Kayas, Cihan Aydin, Serkan Ince, Ferda Poyraz, Kitap Basim Ekibi; Hacer Dikduran, Ahmet Altun veTufan Burhan Ileri’ye ödülleri verildi.

Törende; proje kapsaminda düzenlenen “Kitap Kapagi Tasarim Yarismasi”nda dereceye giren; Irmak Gündür, Mutlucan Çeldir ve Selin Egem Topuz’un yani sira; proje kapsaminda düzenlenen “Öykü Yarismasi”nda dereceye giren Hazal Yasitlioglu, Iclal Aydogan, Poyraz Açikdilli, Zeliha Damar, Meryem Yavas, Açelya Altin’a ödülleri verildi.

“Ayvalik Yilin Genç Yazari” belgesinin sahibi: Ayvalik Atatürk Anadolu Lisesi ögrencisi Zeliha Damar’in onore edildigi programin sonunda dereceye giren ögrenciler, kitaplarini salonda bulunan misafirlere hediye etti.
Kaynak: İHA