Yazicioglu'nun Dogup Büyüdügü Ev Restore Edildi

Sivas’ta merhum BBP Genel Baskani Muhsin Yazicioglu’nun dogup büyüdügü ev restore edilip ani evine dönüstürüldü.

Yazicioglu'nun Dogup Büyüdügü Ev Restore Edildi
25 Mart 2009’ta Kahramanmaras yakinlarinda helikopterinin düsmesi sonunu vefat eden Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) merhum Genel Baskani Muhsin Yazicioglu’nun dogup büyüdügü evdeki restorasyon çalismalari sona erdi. Yazicioglu’nun Sivas’in Sarkisla ilçesi Elmali köyündeki evi yenilenerek ‘Ani evi’ olarak ziyarete açildi. Bugün gerçeklestirilen açilis törenine Yazicioglu’nun ailesi basta olmak üzere Sivas Valisi Salih Ayhan, siyasiler, kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileri ile sevenleri katildi.

Burada bir konusma yapan Vali Ayhan, “Bu topraklarin tüm degerleri ile bezenmis, yüregimizden kopmus bir yigit olan Muhsin Yazicioglu da gelecek nesillere rehber olacak, gençlerimizin feyz alacagi çok önemli bir sahsiyettir. Hemsehrimiz Muhsin Yazicioglu Sultan Sehrin yigit evladi olarak kalplerdeki müstesna yerini muhafaza etmektedir. Muhsin Yazicioglu, ömrünü Türkiye’nin bölünmez bütünlügüne adamis, Türk-Islam birligini rehber edinmis, dogudan batiya, kuzeyden güneye herkesi ve her kesimi bir kilimin desenleri gibi bir bütün bilmis, ülkesi - milleti için nice hayaller kurmus ve bu ugurda çok bedeller ödemistir. Merhum Yazicioglu, küçük yaslardan itibaren sahip oldugu millî bir inanç, örnek bir ahlâk ve derin bir bilgi birikimi ile kendini yetistirmistir. Ömrü inandigi degerler ugruna egilmeden, bükülmeden savasarak geçen, bu yolda çileli bir hayat süren, derdi yüreginde gizli bir dava adamidir Muhsin Yazicioglu. ‘Sadece Firavuna karsi olmak yetmez, Musa’nin da yaninda olmak gerekir.’ diyerek hak bildigi yolda taraf olmaktan kaçinmayan bir cesaret örnegidir Muhsin Yazicioglu. 2- 4 Subat 1997’de Sincan da tank yürüten iradeye karsi, ‘Milletine namlusunu çevirmis tanka selam durmam’ diyerek millet iradesinin karsisindaki tüm vesayetlere bir dik durustur Muhsin Yazicioglu. Çileli yasami kadar ebediyete irtihalinin de içimizi henüz dün gibi yaktigi, ‘Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir.’ diyerek bize tesellisini de veren bir gönül adamidir Muhsin Yazicioglu” dedi.

Açilis töreninde konusan merhum Yazicioglu’nun esi Gülefer Yazicioglu, “Muhsin baskan vatan sevdalisi ve ömrünü vatani ve milleti için yasamis bir insandir. Sivas, Muhsin baskanin platonik askiydi. Hep öyle derdi. Bugün bu evin açilisina vesile olan baska sayin valimiz olmak üzere emegi geçen herkese ve devletimize tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan kurdele kesilerek ani evinin açilisi yapildi. Sivas Valisi Salih Ayhan, ani evinin sembolik anahtarini Gülefer Yazicioglu’na teslim etti. Açilisin ardindan katilimcilar ani evini gezdi. Ani evinde ziyaretçilere Muhsin Yazicioglu’nun hayatini anlatan bir video klip izletildi. Evde; Yazicioglu’nun bazi kisisel esyalari ve fotograflari sergileniyor.
Kaynak: İHA