Türkiye Insan Haklari Ve Esitlik Kurumu Ile Azerbaycan Ombudsmanligi Arasinda Is Birligi Protokolü

Türkiye Insan Haklari ve Esitlik Kurumu (TIHEK) ile Azerbaycan Ombudsmanligi arasinda is birligi protokolü imzalandi.

TIHEK Baskani Süleyman Arslan, temaslarda bulunmak için geldigi Azerbaycan'da, Ombudsman Sebine Aliyeva ile bir araya geldi. Görüsme sonrasinda Arslan ve Aliyeva, kurumlari arasindaki is birligini gelistirmeye yönelik protokole imza atti.

Arslan, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, Azerbaycanlilarin Karabag'in isgali nedeniyle maruz kaldigi magduriyete uluslararasi camianin yillardir sessiz kaldigini söyledi.

Uluslararasi toplumun etkin olmamasi nedeniyle Azerbaycan'in kendi gayretleriyle topraklarini isgalden kurtardigini hatirlatan Arslan, bir insan haklari ihlali olan isgalin sona ermesinden memnuniyet duyduklarini belirtti.

Arslan, "Savasta geri kazanilan haklarin baris zamaninda korunmasi gerekiyor. Savas sonrasinda da Azerbaycan halkinin hakkini korumayi görev biliyoruz." dedi.

Karabag'da Ermenilerce gerçeklestirilen yikim ve mezalimi incelemek üzere bir gözlem grubu olusturduklarini bildiren Arslan, bu grubun bölgeyi ziyaret ederek incelemelerde bulunacagini kaydetti.

Arslan, imzaladiklari protokolün iki kurum arasinda egitim, kapasite gelistirme ve tecrübe aktarimi konularinda is birligini gelistirmeyi amaçlayan maddeleri içerdigini bildirdi.

Azerbaycan Ombudsmani Aliyeva, Azerbaycan ve Türkiye'nin "bir millet iki devlet" oldugunu, her zaman bu istikamette çalistiklarini, bundan sonra da islerini böyle yürüteceklerini belirtti.

Aliyeva, TIHEK Baskani Arslan ve Türk insan haklari kurum ve kurulus çalisanlarina Azerbaycan'a gösterdikleri destek için tesekkür etti.

Kaynak: AA