Istanbul'da Bosanmak Isteyen Esini Biçakla Yaralayan Sanik Hakim Karsisina Çikti

Bosanma asamasinda oldugu esini biçakla yaraladigi iddia edilen tutuklu sanik Okan Tas'in, "ese karsi kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan yargilanmasina baslandi.

Istanbul 3. Agir Ceza Mahkemesindeki ilk durusmaya tutuklu sanik Okan Tas (23) ile müdahil Aleyna Tülay Tas (20) ve taraf avukatlari katildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligini temsilen bir avukat da durusmada hazir bulundu.

Iddianamenin okunmasinin ardindan savunmasi alinan sanik Tas, olay günü esinin telefonunu almak istedigini, vermemesi üzerine tartistiklarini ve kendisine hakaret ettigini öne sürdü.

Aleyna Tülay Tas ile evlenmeden önce aralarinda bir iliski oldugunu ve hakkinda cinsel istismar iddiasiyla suçlamada bulundugu için evlendigini ileri süren sanik Tas, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Aleyna Tülay Tas ise sikayetinin devam ettigini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

Durusma sonrasi adliyenin karsisindaki meydanda açiklama yapan Aleyna Tülay Tas, olay günü kizina bir seyler almak için evden çiktigini, sanigin bir anda arkadan gelerek elindeki biçagi gösterdigini, kendisini sokaga sürükleyerek 16 kez biçakladigini anlatti.

- Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, Aleyna Tülay Tas'in 2 Nisan 2021'de Bayrampasa'da yürüdügü esnada arkasindan gelen esi Okan Tas tarafindan vücudunun çesitli yerlerinden yasamini tehlikeye sokacak derece biçakla yaralandigi anlatiliyor.

Olay yeri görüntülerine göre, sanigin Aleyna Tülay Tas'i, yere düsmesine ragmen biçaklamaya devam ettigi, öldürme kasti ile hareket ettigi belirtilen iddianamede, sanigin "ese karsi kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan 13 yildan 20 yila kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: AA