Güneydogulu Turizmcilerden Ilk Bölgesel Turizm Markasi 'Mezopotamya'ya Destek

Sanliurfa’da yaklasik bir ay önce kurulan GAP Turizm Platformu, Türkiye'nin destinasyon odakli ilk bölgesel turizm markasi "Mezopotamya"ya destek vermek amaciyla ismini Mezopotamya Turizm Platformu olarak degistirdi.

Mezopotamya Turizm Platformundan yapilan yazili açiklamaya göre, Gaziantep, Kilis, Sanliurfa, Mardin, Diyarbakir, Adiyaman, Siirt, Batman ve Sirnak illerinden temsilciler, eski Turist Rehberler Birligi (TUREB) Disiplin Kurulu Üyesi Isa Akdag liderliginde bir araya geldi.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Mezopotamya Turizm Platform Sözcüsü Isa Akdag, Anadolu topraklarinin sayisiz medeniyete ev sahipligi yaptigini ifade etti.

Bölge turizmcileri olarak Türkiye'nin destinasyon odakli ilk bölgesel turizm markasi "Mezopotamya"ya destek vereceklerine dikkati çeken Akdag, "9 ilden olusan Mezopotamya, Türkiye ve dünyada mutlaka görülmesi gereken destinasyonlardan biri. Biz de bölge turizmcileri olarak bu markanin ulusal ve uluslar arasi arenada tanitimi için çaba sarf edecegiz. Bu markayi el birligiyle büyütecegiz. Böylece bölgenin turizmden hak ettigi payi almasini saglayacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA