Battalgazi'de 'En Iyi Narkotik Polisi Anne' Projesi Tanitildi

Içisleri Bakanligi tarafindan hayata geçirilen ‘En Iyi Narkotik Polisi Anne’ projesi kapsaminda Malatya’nin Battalgazi Belediyesi personellerine egitim semineri düzenlendi. Seminerde konusan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Gençlerimizi uyusturucudan korumaliyiz. Bu noktada en büyük görev ise annelere düsüyor” dedi.

Battalgazi'de 'En Iyi Narkotik Polisi Anne' Projesi Tanitildi
Dünya Uyusturucu Kullanimi ve Kaçakçiligi ile Mücadele Günü kapsaminda, Battalgazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü ve Malatya Il Emniyet Müdürlügü’nün isbirligiyle Içisleri Bakanligi’nin hayata geçirdigi “En Iyi Narkotik Polisi Anne” projesi semineri düzenlendi.

Uyusturucuyla mücadelede annelere yönelik farkindalik ve bilinçlendirme çalismasinin yürütüldügü proje kapsaminda Narkotik Suçlarla Mücadele Subesinde görevli Polis Memuru Hasan Solak tarafindan düzenlenen seminerde, uyusturucu ile mücadelede erken yasta müdahalenin önemine vurgu yapildi. Özellikle uyusturucu kullanim mekani ve oranlarinin paylasildigi seminerde, annelere büyük görev düstügü anlatildi. Katilimcilara "Iki Ekmek" adli kisa film izletilirken, Narkotik Suçlarla Mücadele Subesinde görevli personeller tarafindan da projeyle ilgili brosürler dagitildi. Çocuklarin ve gençlerin uyusturucu kullaniminin önüne geçme konusunda anne duyarliligindan faydalanmak amaciyla Battalgazi Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen seminere, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Belediye Baskani Yardimcilari ve personeller katildi.



“Ailelere büyük sorumluluk düsüyor”

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder yaptigi konusmada, gençleri uyusturucudan korumak için herkese görevler düstügüne dikkat çekerek, “Sizlerin de tahmini üzere uyusturucu daha çok gençligimize musallat edilen bir illettir. Bu illetle tanisanlarin basarili olma sansi yoktur. Bir ülkenin her seyi gençlige baglidir. Mutlu ve huzurlu yarinlar; ancak, akil sagligi yerinde, kötü aliskanliklari olmayan temiz bir gençlikle mümkündür. Yarinin teminati olan gençlerimizi uyusturucudan korumaliyiz. Bu noktada ailelere büyük sorumluluk düsüyor. Uyusturucu denen illet; umudumuz ve gelecegimiz olan gençlerimizin hayatini bir anda söndürebiliyor. Yavrularimizi bu tehlikelere karsi uyarmaliyiz. Gerçekten bu konunun anlatilmasi gerekiyor. Anne babanin eksikliginden kaynakli olarak çocuklar bu isleri merak ediyor. Sloganimizda belirtildigi gibi; ‘Çocugum yapmaz demeyin’. Hepimiz duyarli olacagiz. Bir sey olmaz demeyecegiz. Özellikle annelerin bu konuda daha duyarli olmasi lazim. Her bireyin bir aday olabilecegi düsünülmeli. Düsündügümüz taktirde gerekli önlemleri zaten almis oluruz. Battalgazi Belediyesi olarak özellikle gençlerimizi bu tür zararli aliskanliklardan koruma noktasinda, gençlik yatirimlarimizi gerçeklestiriyoruz. Amacimiz; gençligimize, dolayisi ile gelecegimize sahip çikmaktir. Bu noktada çalismalarimizi gece gündüz devam ettiriyoruz. Uyusturucuyla mücadele kapsaminda yogun bir çalisma ortaya koyan güvenlik güçlerimize de çok tesekkür ediyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak bu tür projelerin her zaman destekçisi olduk, olmaya da devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA