Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nden Baskan Gürkan'a Ziyaret

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Baskani Vahap Güner ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’i makaminda ziyaret etti.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nden Baskan Gürkan'a Ziyaret
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Baskani Vahap Güner, Malatya’da sube olmak için çalismalarin yapildigi Türkiye Spor Yazarlari Dernegi (TSYD) hakkinda Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’a bilgiler verdi. TSYD yönetim kurulu tarafindan Malatya’nin sube olmasi için yetki aldiklarini söyleyen Güner, “ Yaklasik bir yildir devam eden pandemi sürecinden en büyük etkilenen kesimlerden bir tanesi de basin kuruluslari oldu. Bu süreçte gücü ölçüsünde bizlere destek olan Baskan Gürkan’a Malatya Gazeteciler Cemiyeti olarak tesekkür ediyoruz. Pandemi sürecinin normallesmeye dogru gittigi dönem içerisine giriyoruz.Bu süreçte de Malatya’mizi Süper Lig’de temsil eden Yeni Malatyaspor’umuz var. Malatya’mizin tanitiminda daha iyi kullanilmasi amaciyla Türkiye Spor Yazarlari Dernegi (TSYD)’nin dogu illerini de Malatya’ya baglamak üzere Malatya’da sube kurulmasi için bizlere yetki verdiler. Bu konuda bizlere Baskanimizin da destek olacagini biliyoruz. Özellikle spor yazarlarini bir araya getirmek için sube olmak önemli. Subemiz için yer konusunu sonuçlandirdiktan sonrada TSYD Yönetim Kurulu Malatya’yi ziyaret edecekler. Ayrica subelestikten sonrada Malatya’ya gelen spor yazarlarini da Malatya’yi tanitmak ve gezdirmek için güzel bir ortami olusturmus olacagiz. Bizlere desteklerini her zaman veren Selahattin Gürkan’a tesekkür ediyoruz” dedi.

TSYD’nin bölge bazinda Malatya subesi olmasi için yapilan çalismalarin kendilerini gururlandirdigini ifade eden Baskan Gürkan, “ Basin yayin kuruluslarinda çalisan insanlarin sorunlari büyük, dertleri de büyük. Gazetecilik anlayisini kamusal düsünce üzerine oturtulmus olmasi bizim için çok önemlidir. Suandaki gazeteciler cemiyetimizde rahmetli Haydar Karaduman’in biraktigi sekilde ileriye dogru emin adimlarla gidiyor. Biz gazetecilerin daha iyi çalismasi ve birlikte olmasi, fiziki sartlarin uygunlugu noktasinda gerekli gayreti gösteriyoruz. Suanda da mevcuttaki yerlerle ilgili gerekli çalismalari yapildi. Eger gazetecilerimiz birlik ve beraberlik içerisinde olurlarsa kendilerine bir yerde ihdas edebiliriz. TSYD’nin bölge bazinda sube olmasi için taleplerini yapmasi bizi gururlandirmistir. Biz fuarcilik merkezinin bulundugu alanda 5 bin kisilik spor salonu yapiyoruz. Ayrica gençlik karsilama merkezi yapiyoruz. Jimnastik salonu yapiyoruz ve 250 kisilik gençlik kampi yapiyoruz. Dolayisiyla TSYD’nin yer ihdasi konusunda bir talebi olursa gazeteci arkadaslarimiza Orduzu Pinarbasi’nda bir yer ihdas edebiliriz. Esasinda biz Malatya’da bulunan radyo, televizyon, gazete ve internet medyasini tek çati altinda toplanmasini istiyoruz. Dolayisiyla bu süreci iyi degerlendirmemiz lazim. Bu anlamda biz gazetecilerimizin onurlu, sahsiyetli, çalisma kosullarinin kendilerine uygun, Malatya’nin sesi olacak, bes duyu organi olacak, hadiseleri tarafsiz bir sekilde kamuoyuna duyurulmasi saglayacak bir yapi formatinda ve altyapi içeriginde olmasini temenni ediyoruz. Bu konuda Büyüksehir Belediyesi olarak gazetecilerimizin yaninda oldugumuzu ifade etmek istiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA