Irak'taki Hizbullah Tugaylarindan, ABD Güçlerine Yönelik Saldirilari Artirma Tehdidi

Irak'ta Sii milis gücü Ketaib Hizbullah (Hizbullah Tugaylari), ABD'nin dün Irak-Suriye sinirindaki Hasdi Sabi milislerine düzenledigi hava saldirisina misilleme olarak ülkedeki ABD güçlerine yönelik saldirilari artirma tehdidinde bulundu.

ABD'nin düzenledigi ve 4 milisin öldügü saldiriyla ilgili Hizbullah Tugaylarinin Güvenlik Sorumlusu Ebu Ali el-Askeri Twitter hesabindan açiklama yapti.

Askeri, ABD'nin tutum ve yaklasimindaki asiriliga kinamayla degil fiille karsilik verilmesi gerektigini ifade etti.

Hizbullah Tugaylari Sorumlusu Askeri, su ifadeleri kullandi:

"Cesur mücahit kardeslerimizin, bu kibirli tiranin (ABD) burnunu yere sürtmesi gerekiyor. Bu da vurulacak darbelerin çitasini sürekli yükseltmek, operasyonlarin sikligini artirmak ve düsmanin karargahlari ve üslerindeki gizli noktalara yogunlasarak olur."

Askeri ayrica Irak güvenlik güçlerine, ülke topraklarinin "isgalciden" kurtarilmasi için direnis saflarindaki kardesleriyle çalisma çagrisi yapti.

ABD güçleri, dün Irak-Suriye sinirinda bulunan Hasdi Sabi milislerine yönelik hava saldirisi düzenlemisti. Hasdi Sabi tarafi, bu saldirida 4 milisin öldügünü açiklamisti.

Basbakan Mustafa el-Kazimi'nin Askeri Sözcüsü Yahya Resul de söz konusu saldirinin Irak'in egemenligini ihlal ettigini ve bunu reddettiklerini açiklamisti.

Hizbullah Tugaylari ya da "Irak Hizbullah'i" olarak bilinen Iran destekli örgüt, Hasdi Sabi'nin unsurlarindan birini olusturuyor.

Kaynak: AA