Eski Arkeoloji Müzesi 'Fosil Müzesi' Oluyor

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç’in talimatlariyla eski Arkeoloji Müzesi’ni restore ettirirken, hemen yani basina Kayseri Koruma Bölge Kurulu’nca onaylanan ilave bir binayla Paleontoloji ve Fosil Müzesi projesini hayata geçirecek.

Eski Arkeoloji Müzesi 'Fosil Müzesi' Oluyor
Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Gültepe Mahallesi’ndeki Arkeoloji Müzesi’nde yer alan eserlerin tarihi Kayseri Kalesi içerisindeki yeni müzeye tasinmasinin ardindan, bosaltilan eski Arkeoloji Müzesi’nde restorasyon çalismalarini sürdürüyor.

Kayseri Koruma Bölge Kurulu’nca tescile uygun görülmeyen eski müze binasi Büyüksehir Belediyesi’nce mevcut haliyle uygun olarak restore edilirken, eski binanin yanina Kayseri Koruma Bölge Kurulu’nca onaylanan ilave bir binayla Paleontoloji ve Fosil Müzesi’ne çevrilecek.

Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada konu ile ilgili su ifadelere yer verildi:

“Iç Anadolu Bölgesi’nin göbegi olan Kayseri’miz adeta bir fosil hazinesini topraginin altinda barindiriyor. Kazildikça çesitlilik artiyor. Eski Arkeoloji Müzesi Kayseri Kalesi’ne tasinmisti. Eski Arkeoloji Müzesi’nin bulundugu yeri de Fosil Müzesi yapma çalismalarimiz sürüyor. Eski müze binasi Belediyemizce mevcut haliyle uygun olarak restore ediliyor. Yanina yine Kayseri Koruma Bölge Kurulu’nca onaylanan ilave bir binayla fosil müzesine çevirecegiz. Mimar Pembegül Selman tarafindan çizilen proje uygulaniyor.”
Kaynak: İHA