Ege Ve Akdeniz Sahilleri Degil 'Çildir Gölü'

Çildir Gölü, Ege Akdeniz sahillerini aratmiyor. Hava sicakligini 30’u buldugu Kars’ta, sicaktan bunalan Karslilar serinlemek için solugu Çildir Gölü’nde aldi.

Ege Ve Akdeniz Sahilleri Degil 'Çildir Gölü'


Kars son yillarin en sicak yazini yasiyor. Hava sicakliginin 30 dereceyi gördügü kentte vatandaslar serinlemek için Çildir Gölü’ne yöneldi. Aileleriyle birlikte dönemim Valisi Rahmi Dogan tarafindan yaptirilan Kütük Ev bölgesine geliyor. Burada çam agaçlari arasinda bir süre dinlenen vatandaslar daha sonra kendilerini buz gibi Çildir Gölü’nün sularina birakiyor.

Son yillarin en sicak yazinin yasandigi Kars’ta, vatandaslar özellikle agaçlik alanlari ve göl kenarlarini tercih ediyor. Aileleriyle birlikte Çildir Gölü Kütük Ev bölgesine gelen vatandaslar, günün ilerleyen saatlerinde havanin daha da isinmasiyla birlikte solugu Çildir Gölü’nün serin sularinda aliyor. Göle serinlemek üzere girenlerin çogunlugunu ise kadin ve çocuklar olusturuyor.

“Hava çok sicak”

Kars’tan serinlemek için Çildir Gölü’ne geldigini ifade eden vatandaslar, “Geçen yila göre hava sicakligi daha fazla, serinlemek için, çimmek için buraya geldim” dedi.

“Serinlemek için kendimizi göle attik”

Havanin çok sicak oldugunu belirten vatandaslar, “Kars merkezde oturuyoruz. Bu yil geçen sicakliktan dolayi kendimizi serinlemek için Çildir Gölü’ne attik. Göle yer altim kaynaklarindan çikan sularla besleniyor. Yüzdügünüz zaman o su salyasi gibi durumlar olusmuyor. Yosun yok, daha güzel, daha serin” diye konustular.

Çildir Gölü’nün serin sularina kendilerini birak vatandaslar, buz gibi sularda yüzerek serinlediler. Çocuklariyla birlikte göle gelen vatandaslar, hem yüzerek serinlediler, hem de çocuklariyla birlikte gönüllerince eglendiler.
Kaynak: İHA