Bursa'da Üniversite Sinavina Giren Gençler, Kiliçdaroglu'na 1 Liralik Manevi Tazminat Davasi Açti

Bursa'da üniversite sinavina giren bazi gençler, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu hakkinda, "Katarli ögrencilere sinavsiz tip egitimi" baslikli habere iliskin yaptigi açiklamalar nedeniyle 1 liralik manevi tazminat davasi açti.

Bursa Adliyesi önünde toplanan ögrenciler adina açiklama yapan Kübranur Güner, üniversitesi sinavina bir gün kala yayimlanan "Katarli ögrencilere sinavsiz tip egitimi" baslikli haberin tüm motivasyonlarini bozdugunu söyledi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun bu haber üzerinden teyitsiz bir sekilde açiklama yaptigini dile getiren Güner, "Biz buna artik sasirmiyoruz. Ama gençlere söylenen bu yalandan günlerdir çok rahatsiziz. Sayin Kemal Kiliçdaroglu ve CHP yönetiminin bu kadar bariz bir yalanin tasiyicisi olmasini ve bunu biz gençlerin sinavina bir gün kala ucuz siyasetlerine malzeme etmesini asla unutmayacagiz." dedi.

Güner, konuyu yanlis haber yapan basin kuruluslarinin 27 saat boyunca bunu devam ettirdiklerini ve sinav saatinin son bulmasiyla birlikte haberi düzelttiklerinin ifade ederek, söyle konustu:

"Bir yil boyunca hazirlanmis oldugumuz sinavin ilk oturumu bu yalan haberin etkisi altinda sonlanmistir. Magduriyetimiz ortadadir. Türkiye'nin ana muhalefet partisi genel baskaninin, girecegimiz en önemli sinavlardan biri öncesinde, bu basit yalana sarilmasi en hafif tabirle sorumsuzluktur. Yalani yayan ve bizlere ulasmasina sebebiyet veren basin kuruluslari servis ettikleri yalan haberden dolayi ufak bir mahcubiyet hissetmis olacak ki haberi geri çekip kamuoyundan özür dilemistir. Gençlerin 'özür dile' çagrisini ciddiye almayan Kiliçdaroglu hala içinde bulundugu yanlis tavirla hareket etmektedir. Hatasina karsilik özür dileme erdemini gösteremeyen bir insanin, bu ülkenin gençleri tarafindan kabul görmeyecegini açikça beyan ediyoruz. Gençleri kirli siyasetlerine alet eden CHP yönetimi bizlere en önemli günümüzde büyük bir darbe vurarak gençlere verdigi gerçek degeri bir kez daha göstermistir."

Konusmanin ardindan gençler adliyeye girerek, 1 liralik tazminat davasi için dilekçelerini verdi.

Kaynak: AA