Babalar Günü Için En Çok Akilli Telefon Alindi

MediaMarkt Türkiye CEO'su Yenal Gökyildirim: 'Babalar Günü sepet ortalamasi magazalarda 1.334 TL, mediamarkt.comtr'de ise 2 bin 408 TL oldu. Geçen yilin ayni kampanya dönemine oranla hem magaza ziyaretlerimizin hem de mediamarkt.com.tr'nin trafiginin arttigini görüyoruz'

MediaMarkt, Babalar Günü döneminde en çok akilli telefon, erkek bakim setleri ve kulaklik satisi gerçeklestirdi.

MediaMarkt'tan yapilan açiklamaya göre, Babalar Günü öncesinde tiras makinelerinden TV'lere, akilli saatlerden bilgisayar aksesuarlarina ve akilli telefonlara kadar pek çok kategoride indirim baslatan sirket, babalara en çok hangi hediyelerin alindigini paylasti.

Buna göre, bu yil babalara yine en fazla akilli telefon alinirken, hediye siralamasinda yüz, saç ve vücut bakim setleriyle kulakliklar en fazla tercih edilen diger hediye alternatifleri oldu.

Babalar Günü için alisveris yapanlarin yüzde 55'i erkek olarak kayda geçerken, en fazla harcama yapanlar ise 25 ila 34 ve 35 ila 44 yas araligindakiler olarak gerçeklesti. Bu yas grubunu 18 ila 24 ve 45 ila 54 yas araligi izledi.

MediaMarkt, Babalar Günü kampanyasi çerçevesinde 15 bin adede yakin kargo gönderimi yapti.

Açiklamada görüslerine yer verilen MediaMarkt Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Yenal Gökyildirim, sunlari kaydetti:

"Babalar Günü sepet ortalamasi magazalarda 1.334 TL, mediamarkt.comtr'de ise 2 bin 408 TL oldu. Geçen yilin ayni kampanya dönemine oranla hem magaza ziyaretlerimizin hem de mediamarkt.com.tr'nin trafiginin arttigini görüyoruz. Yine bu iki dönem karsilastirildiginda ciroda ise yüzde 25,3'lük bir yükselme elde ettik. Yapilan alisverisler dogrultusunda 14 bin 541 adet kargo gönderdik. Bu dönemde en çok satilan hizmet de TV, tablet ve bilgisayarlar için kullanilan ekran koruyucular oldu."
Kaynak: AA