Dalaman Belediye Baskani; '3 Hektar Yandi, Kontrollü Yanma Devam Ediyor'

Dalaman Belediye Baskani Muhammet Karakus yaptigi açiklama ile Dalaman’da meydana gelen yanginda 3 hektarlik alanin yandigini, 3 kisinin hafif yaralandigini ve kontrollü olarak yanginin sürdügünü belirtti.

Dalaman Belediye Baskani; '3 Hektar Yandi, Kontrollü Yanma Devam Ediyor'
Dalaman Belediye Baskani Muhammet Karakus yaptigi yazili açiklamada, “Ilçemiz Kaymakami Ali Güldogan, Emniyet Müdürümüz Ali Özter, Jandarma Komutanimiz Yüzbasi Can Ünal, Açik Ceza Infaz Kurumu Müdürümüz Ufuk Aslan ile beraber yangin alanini inceledik.

Yanginla ilgili kamuoyunu yaniltici bilgiler sebebi ile açiklama yapma geregi hasil oldu” dedi.

Saat 13.45 siralarinda yanginin basladigini belirten Dalaman Belediye Baskani, “ Kagit Fabrikasi arazisi içerisinde, Dalaman Açik Ceza Infaz Kurumu’na yakin bölgede bir gün önce de yanan agaçlik alanda tekrar yangin oldugu bildirilmis, yangina havadan ve karadan müdahale edilmis, yangin saat 18:30 siralarinda kismen kontrol altina alinmistir. Içerisi atik kagit ve atik plastik alaninda sogutma çalismalari ve kontrollü yanma devam etmektedir.

Yanginla ilgili 3 hektarlik agaçlik alan zarar görmüs, bir orman görevlisi üzerine dal düsmesi sonucu yaralanmis, bir fabrika çalisani dumandan etkilenmis, bir isçinin ayaginda yanma olusmus, toplamda 3 kisi hayati tehlike arz etmeyecek sekilde yaralanmistir.

Fabrikaya ait bir is makinesi tamamen yanarak zarar görmüstür. Fabrikaya bitisik konumda bulunan Dalaman Cezaevi ve Dalaman Meslek Yüksekokulu’nda ve yakin tarim arazilerinde herhangi bir zarar meydana gelmemistir” dedi.

Kaynak: İHA