Çukurambar Kültür Sanat Merkezi Açildi

Ankara’nin kültür ve sanat hayatina yeni bir renk ve soluk getirecek Çukurambar Kültür ve Sanat Merkezi’nin açilisi düzenlenen törenle gerçeklestirildi.

Çukurambar Kültür Sanat Merkezi Açildi
Ankara’da bulunan Safa Camii Külliyesi içerisinde yer alan Çukurambar Kültür Sanat Merkezi sanatseverlerin hizmetine açildi. 250 kisilik seminer salonu, 7 sanat atölyesi, 300 eser sergileme kapasitesiyle sanatseverler ile bulusan merkezde, açilisa özel “Ebru, hat ve kat’i Sanati” sergisi düzenlendi.

Birçok sanatseverin katildigi açilis töreni Istiklal Marsi, saygi durusunda bulunulmasi ve Kur’an-i Kerim Tilaveti ile basladi.

Açilista misafirlere özel müzik dinletisi de gerçeklestirildi.

Ardindan Çukurambar Kültür Sanat Merkezi kurucusu, Kültür Bakanligi Ebru Sanatçisi Hülya Usan açilis konusmasi gerçeklestirdi.

Kültür ve sanat merkezinin kapilarinin herkese açik oldugunu belirten Usan, “merkezimiz 1 sanat galerisi, 1 seminer salonu, 7 sanat atölyesinden olusmaktadir. Usta çirak iliskisi içerisinde devam ettirecegimiz derslerimizle tüm bireylerin bilgi ve yetkinliklerine katki saglamak, kisisel birikimlerini arttirmak, sanatsal bilgilerini gelistirmek ve pandemi döneminde insanlar arasinda olusan mesafeyi kapatmayi amaçladik” dedi.

“Geleneksel Türk Sanatlari Artik Ankara’da”

Ankara’da ‘Geleneksel Türk Sanatlari’ temali tek sanat merkezi olduklarinin altini çizen Usan sözlerine söyle devam etti:

“Ülkemizde bu temada sinirli sayida sanat merkezi mevcut. Geleneksel Türk Sanatlari’ni Ankara’mizda da yasatmanin sevincini hep birlikte yasiyoruz. Sanat merkezimizde; Ebru, tezhip, Kat’i, çini, yagli boyanin yani sira çocuk sanat atölyesi ile musiki atölyesi de yer almaktadir. Alaninda uzman egitmenler tarafindan verilen egitimlerle amacimiz Ankara’ya yeni bir renk ve soluk getirmek.”
Kaynak: İHA