TÜBITAK Projesi Kapsaminda Özel Yetenekli Ögrenciler, Kayseri Üniversitesi'nde

Çetin Sen Bilim ve Sanat Merkezi’nden 20 özel yetenekli ögrenci, ’TÜBITAK Bilim ve Toplum Projeleri 4004 Doga Egitimi ve Bilim Okullari’ destekleme programi kapsaminda Kayseri Üniversitesi Gida Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi’ni gezdi.

TÜBITAK Projesi Kapsaminda Özel Yetenekli Ögrenciler, Kayseri Üniversitesi'nde
Burada özel yetenekli ögrencilere, Gida Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Cankurt ve merkez çalisani ögretim elemanlari tarafindan, üretim asamalari, üretilen ürünler, Ar-Ge ve laboratuvar çalismalari hakkinda bilgiler verildi.

Kayseri Çetin Sen Bilim Merkezi’nden Proje Yürütücüsü Eray Demirçelik, TÜBITAK tarafindan desteklenen “Zirvede Bilim 2: Özel Yetenekli Ögrencilerle Erciyes Dagi Bilim Okulu” projelerindeki amaçlarinin Bilim ve Sanat Merkezlerine (BILSEM) devam etmekte olan özel yetenekli ögrencilerin dogal ortamlarda bilgi düzeylerini gelistirmek ve kisisel gelisimlerine destek olmak oldugunu kaydetti.

Proje Yürütücüsü Demirçelik, “Kayseri Çetin Sen Bilim ve Sanat Merkezi yürütücülügünde, farkli branslarda degerli akademisyenlerimizce desteklenen projemiz, 21-27 Haziran 2021 tarihleri arasinda gerçeklestirilmektedir. Projemiz kapsaminda Erciyes Dagi, Sultan Sazligi, Koramaz Vadisi, Kayseri Üniversitesi Gida Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi, Kayseri Bilim Merkezi ve Kayseri kültür turu etkinliklerimizde, ögrencilerimize okul disi ögrenme ortamlarini tanimalari ve eglenerek ögrenme farkindaliginin kazandirilmasi amaçli bilim, kültür, spor ve sanat içerikli program uygulanmaktadir” dedi.

Kayseri Üniversitesi Gida Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Cankurt ise TÜBITAK destekleme programi kapsaminda merkezlerini gezen özel yetenekli ögrenciler ve ögretmenlerine tesekkür etti. Doç. Dr. Hasan Cankurt, “Merkezimizi gezen özel yetenekli ögrencilere burada ürettigimiz ürünler, üretim teknolojimiz ve laboratuvar çalismalarimiz hakkinda bilgiler verdik. Ögrencilerimizin merkezimize ve anlattiklarimiza olan ilgileri bizleri memnun etti” diye konustu.

Ziyaretin ardindan gelecegimiz olan ögrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, basarili olabilmek için ezbercilikten uzak proje üreterek ve konulara bütünsel bakarak çalismanin, elestirel düsünmenin ve ders kitaplari disinda okuma ile arastirma yapmanin önemine dikkat çekti ve ögrencilere basariya ulasmanin kritik noktalarina iliskin önerilerde bulunduktan sonra sorulara cevap verdi.
Kaynak: İHA